Реджеп Тайип ЕрдоганНа 18 юни т.г. в Турция ще се

...
Реджеп Тайип ЕрдоганНа 18 юни т.г. в Турция ще се
Коментари Харесай

Откриват музей, посветен на Ердоган, преди изборите в Турция

Реджеп Тайип Ердоган
На 18 юни т.г. в Турция ще се проведат по едно и също време парламентарни и президентски избори. Преди тях ще бъде открит музей, отдаден на Реджеп Тайип Ердоган. Според T24 експозицията ще се намира в квартал Касъмпаша на източния бряг на залива Златния рог в европейската част на Истанбул, където актуалният държавен глава на южната ни съседка е прекарал ранните си години.

В музея ще бъдат показани фотоси и видеоклипове с разнообразни моменти от живота на Ердоган и брачната половинка му Емине, а също по този начин ще бъдат употребявани холограми. Сградата ще е на няколко етажа и ще бъде проектирана в стила на османската и селджукската архитектура.

Особено важен е регионът Терсане, където е ситуиран музеят. Там са били издигнати корабостроителниците на Османската империя. Проектът се ръководи от Феттах Таминджъ, предприемач и началник на веригата първокласни хотели Rixos, който, по-рано беше упрекнат във връзки с Фетуллах Гюлен – основателят на организация, приета за терористична в Турция. Но съдът го освободи от обвиняванията, напомня БГНЕС.

Музеят ще покаже и видеозапис на известната тирада на Ердоган в Организация на обединените нации, в която той декларира, че „ светът е по-голям от пет “, намеквайки за нуждата от реформиране на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Ще бъде наранена и тематиката за превръщането на музея „ Айя София “ в джамия. Посетителите на музея на Ердоган ще могат да видят и родословното му дърво.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР