Редица здравословни проблеми при човека се асоциират с прекомерния стрес

...
Редица здравословни проблеми при човека се асоциират с прекомерния стрес
Коментари Харесай

5 негативни ефекта от стреса върху мъжкото здраве


Редица здравословни проблеми при индивида се асоциират с несъразмерния стрес и сложното справяне с него. Оказва се обаче, че двата пола са друго податливи на отрицателните резултати от несъразмерния стрес, а определянето на дамите като „ слабия пол “ е несъответстващо по повод оправянето със напрежението. Проучванията демонстрират, че що се касае до

понасянето

на психическото напрежение, слабият пол е мъжкият.

Последиците от несъразмерния стрес върху здравето на мъжете са по-разностранни, в сравнение с при дамите. Ето за какво оправянето със напрежението би трябвало да бъде първостепенна задача за всеки мъж.

Прекомерният стрес е нездравословен за мъжкото сърце
Проучване, оповестено в авторитетното издание American journal of Cardiology, открива, че стресът е водещ фактор за повишение риска от сърдечни болести при мъжете. Според учените психическото напрежение отключва възпалителни реакции, които може да покачат риска от увреждане на кръвоносните съдове и формиране на тромби , а фините съдове на сърцето са измежду най-застрашените от тромбоза.

Повишава риска от диабет вид 2
Установено е, че при несъразмерен стрес мъжете реагират с по-силно увеличение секрецията на стресовия хормон кортизол, в сравнение с се записва при дамите. Високият кортизол се асоциира с нараснало отсрочване на мазнини в региона на корема, развиване на метаболитен синдром и поява на инсулинова устойчивост. И трите положения покачват доста риска от диабет вид 2.

Ускорява загубата на мускулна маса
Установено е, че стресът забавя усвояването на протеини от мускулната тъкан, което освен забавя натрупването на мускулна маса, само че може и да докара до ускорена загуба на такава. Това е причина мъжете, борещи се с насъбран стрес, да реализират доста по-ниска успеваемост от фитнес тренировките си.

Свързани публикации.. Важната роля на витамин В12 за мъжкото здраве 1 Кога и за какво спермата придобива нетипичен цвят? 0 Знак за сърдечни проблеми ли е еректилната дисфункция? 0

Стресът въздейства на усета на мъжете към дами
Тази взаимозависимост демонстрира, че стресът въздейства отрицателно освен на физическото, само че и на психическото здраве на мъжете. Прекомерният стрес трансформира метода, по който мъжете преценят атрактивността на дамите. Британско изследване измежду 80 мъже потвърждава тази взаимозависимост. Предполага се, че тя се дължи на страничните резултати от напрежението върху самочувствието и увереността на мъжете и способността им да си вършат акуратна самокритика. Мъжете под стрес са по-склонни към отрицателно мнение за себе си, което доста понижава и критериите им за оценяване на противоположния пол.

Всички посочени особености демонстрират, че оправянето със напрежението е не просто елементарна нужда за мъжете, а може да бъде фактор с животоспасяващ резултат, изключително в модерното общество, излагащо

и двата пола на прекалено психическо напрежение.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР