Редица проучвания показват, че храненето има важна роля в превенцията

...
Редица проучвания показват, че храненето има важна роля в превенцията
Коментари Харесай

Ракът на гърдата може да бъде победен с тези храни

Редица изследвания демонстрират, че храненето има значима роля в предварителната защита на рака на гърдата.

Месецът, отдаден на ръка на гърдата е октомври, само че всеки миг е подобаващ да приказваме за това -  по какъв начин да се предпазим от тази болест. Заедно с профилактичните прегледи, подобаващото долни дрехи и по-дългото кърмене, храненето е един от факторите, които могат да повлияят на риска от развиването на заболяването.

Вижте с потреблението на кои храни може да се понижи риска от рак на гърдата:

Нар

Нарът съдържа киселина, която забавя растежа на раковите кафези. Това е задоволителна причина да си извършите труда и да отделите зрънцата от кората на нара.

Боб

Фибрите, които се съдържат в боба, лещата и техните братовчеди спомагат за намаляването на риска от рак на гърдата със 7%. Те са потребни и за храносмилателната система.

Зеле

Ако си приготвяте три пъти седмично зелева салата, това ще понижи риска от болестта с до 70%. Да не приказваме за огромните дози витамин С , които ще приемете от зелето.
 зеле Thinkstock/Getty Images
Орехи

Орехите имат противовъзпалителен резултат. Хапвайте постоянно, само че по-малко.

Витамин D

Той не е храна, само че може да си го набавитe с храната - яйца, риба, авокадо, мляко. Достатъчно количество от витамина понижава риска с до 50%.

Каротиноидите оказват помощ в битката с раковите кафези. Съдържат се в оранжевите плодове и зеленчуци, в това число в сладките картофи.

Плодово-зеленчукова диета - яденето на по-малко месо и повече салати се отразява добре на здравето.

Зелен чай

Антиоксидантите, които се съдържат в него, прочистват организма от свободните радикали Една чаша дневно е задоволителна, с цел да поддържате положително здраве.

Сьомга

Мазните риби съдържат доста омега-3 мастни киселини, които понижават риска от рак с 14%. Освен сьомгата с такива свойства могат да се похвалят шарана, сардините и аншоата.

Праскови и сливи

Тези плодове съдържат киселини, които унищожават раковите кафези, а щадят здравите. Хапвайте ги пресни, а не под формата на мощно подсладени сокове.

Вижте още по тематиката:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР