Редица култури свързват щастието през предстоящата година с храната на

...
Редица култури свързват щастието през предстоящата година с храната на
Коментари Харесай

Как посрещат Новата година в различните държави?

Редица култури свързват щастието през идната година с храната на трапезата, и по-конкретно - с кръглата ѝ форма. В Италия зърната на лещата символизират монети.

 

Испанците пък хапват 12 гроздови зърна за шанс през новата година. Във Филипините е признато на празника да се хапват 12 кръгли плода - по един за всеки иден месец, с цел да бъде годината изобилна, и даже носят облекла на точки.

 

Бразилците пък носят бяло на Нова година за шанс и съгласие. Освен това, в случай че сте на плажа, една от традициите е да се влезе във водата и да се прескочат седем талази, като човек би трябвало да си пожелае нещо при всяко прескачане на вълните.

 

Датчаните безусловно скачат в новата година. Лош шанс носи пропускането на традицията да се скача от стол или диван, когато удари среднощ.

 

Гърците нагледно канят просперитета в дома си на Нова година като закачат снопове лук над вратите си.

 

В Германия и Австрия си подаряват талисмани за шанс под формата на прасенца, гъбки, детелини или коминочистачи. Суеверието в Ирландия пък повелява вратите и прозорците в дома да са отворени в среднощ, което символизира изпращането на остарялата и посрещането на новата година. В избрани страни, изключително в Латинска Америка, считат, че цветът на бельото носи положителни неща за идващите 12 месеца.

 

Жълтото е за шанс, аленото - за обич, а бялото носи мир.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР