Редица компании в Италия обявиха мерки в подпомагането на борбата

...
Редица компании в Италия обявиха мерки в подпомагането на борбата
Коментари Харесай

И компания за спортна екипировка в Италия ще произвежда предпазни маски

Редица компании в Италия оповестиха ограничения в подпомагането на битката с ковид в най-засегнатата страна в Европа. Последната компания, която се включва в помощ на страната и здравните управляващи е " Сантини ". Компанията е измежду най-известните в света в произдството на колоездачни облекла и екипировка, само че от идната седмица стартира да създава защитни маски.

Фирмата е основана в градчето Лалио, което се намира покрай Бергамо. Това е един от най-засегнатите райони в Италия. До момента в страната има над 35 хиляди инфектирани и съвсем три хиляди починали.

Компанията се е снабдила със профилиран текстил и към този момент е изработила протопити на защитни маски. В момента те се тестват в техническия институт в Милан, след което ще бъде получено разрешение за произвеждане.

От " Сантини " изясняват, че имат подготвеност да създават по 10 хиляди маски на ден.

" В тази тежка обстановка за нашата страна, ние се запитахме с какво можем да бъдем потребни. Всички колоездачни надпревари са спрени и ние няма да вършим екипи известно време, по тази причина имаме подготвеност да произвеждаме маски ", разяснява Паола Сантини, която е маркетинг управител на компанията.

В Италия защитните маски и ръкавиците не стигат, като търсенето е огромно. През тази седмица доктор в Пиаченца умря, откакто е бил заставен да работи без защитни ръкавици, лекувайки пациенти, инфектирани с COVID-19.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (760)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР