Редица изследвания са потвърдили, че слушането на музика на работното

...
Редица изследвания са потвърдили, че слушането на музика на работното
Коментари Харесай

Каква музика да слушаме на работното място, за да сме по-продуктивни

Редица проучвания са удостоверили, че слушането на музика на работното място може да увеличи продуктивността на чиновниците, само че ново изследване сочи, че някои жанрове са по-мотивиращи от други, написа Fast Company.

Според проучването на CloudCover Music, класическият рок е най-хубавия вид, следван от поп музика. От друга страна, хип-хоп, хеви метал и кънтри се смятат за най-отвличащи вниманието.

Мег Пайдмонт, управител планове в CloudCoverMusic, показва какъв брой субективно е въздействието на всеки род върху обособения субект. Докато 21,1 % показват, че жанра им работи продуктивно, то 37,7% го дефинират като разконцентриращ.

Респондентите, взели присъединяване в проучването, се съгласяват, че музиката е най-предпочитаният декор за работа, от други вероятни шумове. 94% от запитаните споделят, че слушат музика до момента в който работят, 42% слушат радио, 35% избират подкастове, 25% избират вести и единствено 15 % - аудио книги и спорт.

Как слушалките станаха най-използвания работен аксесоар

Според Пайдмонт офисите навън постановиха потреблението на слушалки поради шумовото замърсяване, което попречва работата. 30% от респондентите споделят, че употребяват слушалки, с цел да заличат фоновия звук, до момента в който 46 %, с цел да не беседват с сътрудниците си.

По данни на проучването на 82,2% от запитаните им се не разрешава да слушат музика на работното място, употребявайки слушалки. Друг извод, който става явен е, че поради желанията за музика могат да зародят спорове сред сътрудници.

Въпреки наклонността за слушане на музика по време на работа, към момента най-хубавият декор за централизация при извършване на настоятелен задания е тишината.

Конкретен плейлист за избрана активност

Когато тишината не е алтернатива, може да се избере жанра, тъй че да пасва на осъществяваната активност. Експертите поучават чиновниците да имат поради следните фактори, когато избират музика, а точно интернационални условия, настроението и характера на сътрудниците, работната среда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР