Редица изследвания доказаха, че двойният стандарт при храните е факт

...
Редица изследвания доказаха, че двойният стандарт при храните е факт
Коментари Харесай

„Чети етикета”: Двойният стандарт при храните

Редица проучвания потвърдиха, че двойният стандарт при храните е реалност и има разлики в качеството на продуктите, както и в тяхното наличие.
Двойният стандарт при храните е незаконна процедура, съгласно Екологичен потенциал Продукти с една и съща марка би трябвало да имат еднообразно наличие във всички страни от Европейски Съюз
Ключова и доста значима стъпка се случи през вчерашния ден в Европейския парламент, където беше гласуван отчет с редица ограничения. Според отчета, артикули с една и съща марка би трябвало да имат еднообразно наличие във всички страни от Европейския съюз. Иначе става въпрос за незаконни практики.

Богомил Николов, изпълнителен шеф на Българската национална асоциация „ Активни консуматори “ уточни в рубриката „ Чети етикета”, че в отчета има рекомендация към страните членки да укрепят своите системи за контрол на пазара.

„ В България доста компании ползват незаконни практики, тъй като знаят, че санкциите са по-малки в сравнение с парите, които те ще завоюват при използването на такива практики”, изясни Николов.

Глобата за нелоялна комерсиална процедура е 3000 лв., би трябвало да се промени закона и санкциите да бъдат % от оборота, прикани Николов.

„ Това, което е предложила Европейската комисия е 4% от годишния оборот ", изясни Момчил Неков - евродепутат.

Не всички български евродепутати поддържаха отчета, заяви Момчил Неков от Българска социалистическа партия. По негова информация Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация е дал своя вот срещу отчета, а срещу текст от документа е дал своя вот Андрей Ковачев от ГЕРБ. Ангел Джамбазки обаче отговори, че е дал своя вот двойните стандарти и „ за” отчета на Европейския парламент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР