Редица данъци в Турция са увеличени, включително ДДС върху много

...
Редица данъци в Турция са увеличени, включително ДДС върху много
Коментари Харесай

Много данъци в Турция се увеличават от следващата седмица

Редица налози в Турция са увеличени, в това число Данък добавена стойност върху доста артикули и услуги, както и налозите върху потребителските заеми, предава турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.

В известие в Държавен вестник от през днешния ден се споделя, че Данък добавена стойност върху доста артикули се усилва от 18 на 20 %. Данък добавена стойност за редица други артикули и услуги, в това число в заведенията за хранене и хотелите, се усилва от 8 на 10 %.

Увеличенията влизат в действие на 10 юли.

Таксата за издаване на визи и паспорти, както и за нотариални услуги бе нараснала с 50 на 100, а данъкът върху банковите потребителски заеми бе повишен от 10 на 15 %. Данъците върху всички типове лотарии също бяха увеличени.

Решението за увеличение на налозите е взето след преизбирането на президента Реджеп Тайип Ердоган. Държавният глава даде обещание увеличение на заплати, пенсии и
бонуси.

Необходими са и доста средства за възобновяване след унищожителните трусове през февруари в Югоизточна Турция, при които починаха над 50 000 души. Правителството прави оценка вредите от земетресението на 100 милиарда $.

Повишаването на налозите ще засегне милиони турски семейства, които се борят с най-високата инфлация от повече от две десетилетия насам.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР