Редица чуждестранни лидери отправиха поздравления към Х Национална отчетно-изборна конференция

...
Редица чуждестранни лидери отправиха поздравления към Х Национална отчетно-изборна конференция
Коментари Харесай

Ханс Ван Баален към ДПС: Победа на изборите

Редица задгранични водачи насочиха поздравления към Х Национална отчетно-изборна конференция на Движение за права и свободи.

Хакима ел Хаите, президент на Либералния интернационал , поздрави Движение за права и свободи за 30 годишния празник. По думите й Движение за права и свободи може да покаже на целия контитент водещата роля за интеграцията на Югоизточна Европа. Хаите разгласи, че се чака България да бъде покровител за демокрацията и стабилността. " Ние показваме нашата убеденост, че страната би трябвало да се ръководи от партии, които споделят основополагащите полезности на демокрацията. Надяваме се, че Движение за права и свободи ще бъде притежател на мир, разцвет и демократично развиване на страната ", съобщи Хаите.

Президентът на АЛДЕ Ханс Ван Баален посочи, че Движението играе жизененоважна роля в Европейския съюз. " Необходимо ни е да имаме безвреден район и в това отношение Движение за права и свободи играе значима роля. Движение за права и свободи играе решаваща роля във вътрешен проект, уповавам се, че вие ще отпразнувате страхотна победа на изборите ", обърна се президентът на АЛДЕ към форума. Бившият началник на АЛДЕ Сър Греъм Уотстън пък сподели, че на премиера Бойко Борисов би трябвало да се прошепва, че стилът на Лукашенко към този момент не е на мода и добави, би трябвало да сме сигурни, че при тези избори Движение за права и свободи ще реализира висока позиция и ще развее знамето на демократичните подходи и полезности.

Президентът на Либерална мрежа на югоизточна Европа Роман Якич посочи ролята на Движение за права и свободи в борбата с ръководещите за провеждането на предизборните акции на друг език от българския.

Участие взе и президентът на Турция Реджеп Ердоган, които пожела триумф на управлението на Движение за права и свободи, което ще бъде одобрено от конференцията. Той отдели внимание на пандемията от ковид и уточни, че " под водачеството на моя безценен другар Бойко Броисов България продължава с борбата с ковид ".

Поздравление на български език от прави Наргиз Гурбанова, дипломат на Азербайджан у нас.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР