Редица банки в страната въвеждат нови, по-високи такси за теглене

...
Редица банки в страната въвеждат нови, по-високи такси за теглене
Коментари Харесай

Банките вдигат таксите за пореден път

Редица банки в страната вкарват нови, по-високи такси за изтегляне на пари в брой.

Вдигат се и таксите за изтегляне от банкомати в чужбина, както и за изтегляне на пари от офис, и за обработка на редица документи и издаване на удостоверения.

 

И цялото това безсрамие се случва на фона на рекордните облаги, осъществени от кредитните институции. Печалбата им единствено за 5 месеца – от януари до май, е рекордните 1,3 милиарда лв.! Трезорите обаче нямат наяждане, а удивителното е, че Българска народна банка и страната въобще не вършат опити да озаптят алчността им.

 

От 28 август „ Банка ДСК “ приключва услугата за изтегляне на пари в наличност на ПОС в офис на банката с дебитни и кредитни карти на жители и бизнес клиенти. Остава опцията за изтегляне на пари в брой от офис, само че таксите за тази услуга, са по-високи.

 

„ Пощенска банка “ и ЦКБ също подвигат редица свои такси. От 28 август „ Пощенска банка “ подвига таксите за жители за изтегляне на пари в брой от офис от разплащателна или спестовна сметка. В момента таксата за суми до 2000 лева е 0.60% от сумата, само че не по-малко от 6 лева, а ще стане 0.70%, само че не по-малко от 7 лева За по-големи суми таксата за изтегляне с предварителна поръчка нараства от 0.60% на 0.70%, а за изтегляне без поръчка – от 0.70 на 0.80% от цялата сума като минималният размер остава 15 лева

 

Вдигат и таксите за изтегляне на суми от депозит. Ако желаете да изтеглите пари не на падежа на депозит и не сте създали предварителна поръчка, таксата ще бъде 0,85%, само че не по-малко от 16 лева, а със поръчка таксата става 0.75%, само че не по-малко от 8 лева В момента таксата за изтегляне не на падежа без поръчка е 0,75%, само че не по-малко от 16 лева, а

със поръчка е 0,65%, само че не по-малко от 7 лева

 

„ Пощенска банка “ подвига таксите и за някои преводи. Например таксата за вътрешнобанкови преводи сред сметки на един клиент нараства от 4 лева на 5 лева, а сред сметки на разнообразни клиенти – от 6 лева на 7 лева Банката вкарва и нова такса правене на характерна информация от клиент. За документ на български таксата ще бъде 48,90 лева, а в случай че е на британски - 97,79 лева

 

ЦКБ също подвига таксата за изтегляне на пари в брой от офис на банката. За суми сред 1001 лева и 2000 лева сега таксата е закрепена на 4 лева, а от 14 август става 6 лева Таксата за вътрешнобанкови преводи на жители нараства от 3,50 лева на 4 лева Освен това банката вкарва и комисиона за покупка или продажба на задгранична валута в брой.

Освен посредством разликата сред курсовете „ купува ” и „ продава ”, от 17 юли банката ще печели и като взима комисиона в размер на 0,1% от сумата.

Инфо: Уикенд

Тагове: такси банки преводи теглене депозити Пощенска банка ЦКБ ДСК
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР