Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 7

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 7
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 7 януари

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 7 януари. 

ОКОНЧАТЕЛНО: ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ЗА ДЕПУТАТИТЕ ВСЕ ПАК ЩЕ ИМА

След разногласия, стартирали през предходната година и траяли през тази, депутатите в последна сметка взеха решение да вкарат зеления документ като наложително изискване за достъп до постройката на Народното събрание.

ПРЕМИЕРЪТ ПЕТКОВ ОБЯСНИ ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ ЩЕ ОТПАДНЕ ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ

Премиерът Кирил Петков даде ясни индикации при какви условия би могъл да отпадне зеленият документ. Той съобщи, че държавното управление се стреми равнището на имунизацията в страната да доближи най-малко до 50 %, без обаче това да става посредством наложително имунизиране. Ако броят на имунизираните доближи над 70 %, това даже би дало опция за анулация на зеления документ.

НА ЖИВО: АРМИЯТА В КАЗАХСТАН ВЕЧЕ СТРЕЛЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Масовите вълнения в Казахстан към момента не стихват. В резултат на конфликтите сред силите на реда и протестиращите, измежду които доста радикални детайли, досега са потърпевши над 1000 души, а 18 военни и служители на реда са починали.

ДОЦ. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ: НЕ ЗНАЕМ ИМА ЛИ ПОЧИНАЛИ ГРАЖДАНИ С ТРИ ДОЗИ

България не е обобщила статистика дали има умряли жители с три дози ваксина против коорнавирус. Нямаме точна статистика за бустерните дози, вършим разбори и като имаме данни ще ги съобщим. Това сподели зам.- министър на опазването на здравето доцент Георги Йорданов.

ГРОЗДАН КАРАДЖОВ: Автомагистрала " ХЕМУС " Е ЗВЕРСКИ ТРУДНА ЗА РАЗПЛИТАНЕ

Това е наследството на Автомагистрала " Хемус " и нямам визия на какви претекстове е изработен договорът за автомагистралата. Най-просто обяснено е, че АПИ е упълномощила строителство на автомагистрали на личното сдружение на Министерство на регионалното развитие, което се споделя " Автомагистрали " ЕАД.

НА КОГО съдебна експертиза ДОВЕРЯВАТ НАЙ-МНОГО МЛАДИТЕ В БЪЛГАРИЯ? (СНИМКИ)

Висшите учебни заведения, църквата, армията и полицията се употребяват с най-високо доверие измежду младите българи през есента на 2021 година Това излиза наяве от разбора на Институт “Отворено общество ” – София, базирайки се на данни от национално представително проучване на публичното мнение, извършено сред 16 и 23 октомври 2021 година от организация “Алфа Рисърч ”.

НАШ ИМУНОЛОГ: ТРЯБВА ДА НИ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ КОВИД СТАВА ПО-ЛЕКА БОЛЕСТ, А НЕ ДАЛИ ИЗЧЕЗВА

В доста огромна степен Т-клетъчният имунитет не е изменен при Омикрон. Промяната е 20% по отношение на истинския вирус от Ухан, а по отношение на Делта и Алфа съвсем няма смяна.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР