Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 21

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 21
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 21 януари

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 21 януари.

БЪЛГАРИЯ В ЦЕНТЪРА НА КОНФЛИКТА НАТО - РУСИЯ, ПЕТКОВ: ОТДАВНА съдебномедицинска експертиза НАПРАВИЛИ СВОЯ ИЗБОР

" България е суверенна страна и от дълго време сме създали своя избор като член на НАТО и като подобен избираме да работим в съгласуваност с нашите сътрудници и съдружници. Вашингтонският контракт не планува второкласен страни членки, за които груповата защита да се ползва изборно или в стеснен размер. Призоваваме Руската федерация да остане ангажирана в градивния разговор за деескалация на напрежението. Както и прецизно да ползва признатите международноправни задължения. "

ЧАСТИЧНО ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ В СОФИЯ, ВЕЧЕРЕН ЧАС ЗА ЗАВЕДЕНИЯТА

В София вкарват нови противоепидемични ограничения, като отчасти отдалечено образование за някои учебни класове и работа на заведенията с 50% потенциал плюс вечерен час за активността им. Новите ограничения се вкарват в София, защото градът към този момент е в стадий 3 по претовареност на интензивните кревати. Това стана ясно след съвещанието на регионалния щаб.

ПАРЛАМЕНТЪТ ОКОНЧАТЕЛНО ПРИЕ КОМПЕНСАЦИИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ, ВЗЕЛИ ПО-МАЛКО ПРЕЗ ЯНУАРИ

Депутатите дефинитивно одобриха удължаването на действието на бюджета за 2021 година. Той ще важи до края на март, когато се чака към този момент да бъде признат новият годишен бюджет.

УВЕЛИЧАВАТ УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ ОТ АПРИЛ

С към 12% ще се усили междинната учителска заплата от април 2022 година Така тя ще доближи 125% от междинното заплащане в страната. Точният й размер ще бъде разискван със обществените сътрудници и записан в разпоредба на министъра на образованието и науката. Повишението на заплатите на педагозите ще се обезпечи с 239 млн. лева

И ПРОКУРАТУРАТА съдебна експертиза ЗАХВАНА С МАНГЪРОВ - ЗАРАДИ КОВИД ВАКСИНИТЕ

След към този момент няколко сигнала против доцент Атанас Мангъров поради изречени лъжи по тематиката КОВИД и имунизациите против ковид, Софийската районна прокуратура се е самосезирала и е почнала инспекция, оповестява в. " Сега ".

ПРАВИТЕЛСТВОТО КАЗА КОГА ЩЕ ОТПАДНАТ ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ

Ако всички интензивни кревати паднат на под 5% претовареност и когато вълната е минала, тогава зелените документи ще отпаднат. Условието е да има и най-малко 60% имунизирани против ковид с две дози. Това съобщи министър председателят Кирил Петков на тематичен взаимен брифинг със здравния министър Асена Сербезова и държавния основен контрольор Ангел Кунчев.

ОФИЦИАЛНО: ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ ЩЕ ВАЖАТ 9 МЕСЕЦА, АКО НЯМАШ БУСТЕР

От 1 февруари 2022 година всички издадени европейски зелени документи за приключен имунизационен курс ще бъдат със период на годност от 270 дни от датата на последната сложена доза.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР