Редакционният екип представя по-важното от деня накратко. ПЕТКОВ ЗА РАДЕВ:

...
Редакционният екип представя по-важното от деня накратко. ПЕТКОВ ЗА РАДЕВ:
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 3 февруари

Редакционният екип показва по-важното от деня в резюме.

ПЕТКОВ ЗА РАДЕВ: ПРИ РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ Е ХУБАВО ЕДНАТА ДА ПРЕДУПРЕЖДАВА ДРУГАТА

Когато има разделяне на управляващите, е хубаво едната да предизвестява за опасности другата власт. Така го видях аз - като предизвестие, не като жълт картон. Така министър председателят Кирил Петков отговори на въпроса дали вижда жълт картон в предизвестието на президента Радев за " Булгаргаз ".

ГОВОРЯТ МЛАДИТЕ ПОЛИТОЛОЗИ: КЪДЕ ЗАБЕГНА “ПРОМЯНАТА “?

“Говорят младите политолози “ е авторска поредност на Actualno.com, в която представяме мненията на новото потомство млади политолози по значимите публични въпроси. Голяма част от тази нова вълна анализатори към този момент закупи известност в общественото пространство. Всички те са обединени под един общ знаменател – експертност, съответна преценка и просторност на мненията.

МЕНДА СТОЯНОВА ТВЪРДИ, ЧЕ Е ЛЪЖА, ЧЕ Е ПОДКРЕПИЛА ХАЗАРТНИЯ БИЗНЕС НА БОЖКОВ СЪС ЗАКОН. ДАЛИ?

И някогашния народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова бе разпитана в Групово дело " Национална полиция " във връзка златните кюлчета и пачките банкноти на фотосите от спалнята на Бойко Борисов.  Миналата седмица бе разпитан и Владислав Горанов, финансов министър в две държавни управления на ГЕРБ.

СЛЕД ЖАЛБИ НА МАЙКАТА НА ПЕЕВСКИ И ЖЕНАТА ДО БОЖКОВ: БЪЛГАРСКИЯТ СПИСЪК “МАГНИТСКИ “ Е НЕЗАКОНЕН

Българският лист " Магнитски " не е трябвало да бъде въобще създаван, тъй като американският " световен закон " Магнитски " няма деяние на българска територия (в българска юрисдикция). Това постановяват два разнообразни тричленни сформира на Върховния административен съд (ВАС). Решението се явява първа инстанция т.е. може да бъде обжалвано.

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: ДАВАМ “ЕКСПО 2020 ДУБАЙ “ НА ПРОКУРАТУРАТА (ВИДЕО)

Давам контракта за " Експо 2020 Дубай " на КПКОНПИ и прокуратурата, сподели на брифинг министърът на стопанската система Корнелия Нинова. Ще бъдат потърсени неустойки, това е една голяма черна дупка, където са изтекли парите на българския поданик, разяснява тя и добави, че стопира всички заплащания към консорциума.

КОНСОРЦИУМЪТ “БЪЛГАРИЯ ЕКСПО 2020 “: ЩЕ ДОКАЖЕМ, ЧЕ съдебномедицинска експертиза СИ ИЗПЪЛНИЛИ ДОГОВОРА

Консорциумът, претрупан с социална поръчка да показва България на международното ревю " Експо 2020 Дубай ", ДЗЗД „ България Експо 2020 ”, отговори на обвиняванията на министъра на стопанската система Корнелия Нинова, че не са изпълнили уговорките по контракта.

ПОРЕДЕН БОЙ МЕЖДУ УЧЕНИЦИ, ПРЕДЛАГАТ КАЧВАНЕТО НА КЛИПОВЕ ДА съдебна експертиза КРИМИНАЛИЗИРА

Пореден случай на принуждение сред деца. Този път две девойки се биха пред учебното заведение в град Койнаре. Сбиването още веднъж е снимано и качено в обществените мрежи.

РУСИЯ: РЕШЕНИЕТО НА Съединени американски щати ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА ВОЙСКИ В ЕВРОПА Е РАЗРУШИТЕЛНО

Решението на Вашингтон да разположи войски в Европа е разрушителна стъпка, която усилва военното напрежение, сподели пред Интерфакс съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко.

СПЕЦЧАСТИ НА Съединени американски щати ЛИКВИДИРАХА ЛИДЕРА НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА В СИРИЯ

Спецчасти на Съединени американски щати са отстранили водача на " Ислямска страна " по време на офанзива в Северозападна Сирия,  разгласи президентът Джо Байдън.

THE NATIONAL INTEREST: СУ-35 СРЕЩУ F-35 – КОЙ ЩЕ ПОБЕДИ?

Дори в случай че на F-35 се наложи да мине със лични сили има нелоши шансове да се оправи със Су-35 - просто ще би трябвало да разиграе добре картите си, счита редакторът от военния отдел на The National Interest. Експертът признава, че въпреки всичко F-35 има доста малко шансове да оцелее, защото Су-35 са доста по-съвършени.

200 СИМПТОМА МЪЧАТ СТРАДАЩИТЕ ОТ ДЪЛЪГ Коронавирус, СЪСТОЯНИЕТО ЗАСЯГА И ДЕЦА

Пост-COVID синдромът или така наречен дълъг Коронавирус е необятен набор от нови, завръщащи се или продължаващи здравословни проблеми, които хората могат да изпитват четири или повече седмици откакто са били инфектирани със SARS-CoV-2. Това оповестяват от Центъра за надзор на болесттите в Съединени американски щати – CDC.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР