Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на

...
Редакционният екип на представя краткия преглед на печата, посветен на
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 6 март

Редакционният екип на показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 6 март, петък.
Вестник " 24 часа "
Изданието отбелязва, че страната и бизнесът ще търсят млади и добре образовани българи, които да се върнат от Англия, с цел да работят у нас. На кариерен конгрес тази събота в Лондон компаниите ще предложат атрактивни позииции за експерти във финансовия, застрахователния, просветителния, здравния и IТ бранша.
През предходната година 68,2% от интервюираните младежи на кариерния конгрес в Лондон са декларирали, че ще работят в България. Основната причина за завръщането на българите е растежът на заплатите у нас. Най-високи са възнагражденията в IT бранша и телекомуникациите - към 3500 лева, а при финансите и застраховането - 2000 лева

Ежедневникът подчертава върху огромната среща за Сирия в Москва. Турция и Русия реализираха съглашение за напрежението в Идлиб - или най-малко това ясно след близо 6-часовите договаряния на Реджеп Ердоган и Владимир Путин.
Двете страни са договорили съглашение за преустановяване на огъня в сирийската провинция. Примирието влиза в действие в среднощ. Двете страни ще работят, с цел да остане то трайно.
Срещата идва на фона на възходящото напрежение в северната част на Сирия, където подкрепеният от Русия режим на Башар ал Асад е ориентиран против цивилни и турски бойци. Това от своя страна основава вероятности за директен конфликт сред съветските и турските сили.
Вестник " Монитор "
Ресторантьорството, хотелиерството, търговията и ремонтът на коли и мотоциклети, дружно с превоза, складирането и пощите са произвели 22.7 милиарда лева брутна добавена стойност през 2019 година, демонстрират предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ), представени от вестника.
Става ясно, че тези браншове държат максимален дял по добавена стойност, която е основна част от образуването на Брутният вътрешен продукт - за предходната година тя се равнява на 102.2 милиарда лева След тях се подрежда добивната и преработващата индустрия, производството и разпределението на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива, снабдяване на води, канализационни услуги и ръководството на отпадъците с създадени 21.8 милиарда лева Челната тройка се затваря от държавно ръководство, обучение, хуманно опазване на здравето и обществена работа с 15.8 милиарда лева  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР