Редакционният екип на избра за Вас акценти от най-важните събития

...
Редакционният екип на избра за Вас акценти от най-важните събития
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 18 октомври

Редакционният екип на избра за Вас акценти от най-важните събития за 7 октомври във вечерния информативен бюлетин.
ДЕПУТАТИТЕ УДАРИХА Пожарна охрана ЧСИ-ИТАТА, НО " ВЕЧНИТЕ ДЛЪЖНИЦИ " СИ ОСТАВАТ
Повече цивилен каузи да стигат до третата правосъдна инстанция, промени в призоваването на длъжниците и таксите по осъществяването. Това са единствено част от измененията, които Народното събрание одобри на второ четене при преглежда не на измененията в Гражданския процесуален кодекс (ГПК).
НАБЛИЖАВА КРАЯТ НА БЕЛЕЖКИТЕ ЗА ДЪЛГОВЕ КЪМ Национална агенция за приходите И ОБЩИНАТА
Депутатите понижиха бумащината и честите срещи с служителите с промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, препоръчани от кабинета.
РАБОТОДАТЕЛСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ПОИСКАХА ОСТАВКАТА НА СОЦИАЛНИЯ МИНИСТЪР
Работодателските организации желаеха оставката на обществения министър Бисер Петков поради заложеното административно нарастване на минималните осигурителни прагове с 3,9% и повдигането на минималната работна заплата с 50 лева, което би трябвало да стане факт следващата година.
КМЕТИЦАТА НА " МЛАДОСТ ": СПИРАМ ДА ИЗДАВАМ РАЗРЕШЕНИЯ ЗА СТРОЕЖ В КОНФЛИКТНИ ЗОНИ

Четете изявление на кметицата на " Младост " за.
НАМЕРЕНИЯ ЗА ДОБИВ НА ГАЗ В ДОБРУДЖА ПРЕДИЗВИКАХА ГРАЖДАНСКО НЕДОВОЛСТВО
Над 2000 подписа са събрали жители на община Генерал Тошево срещу добива на природен газ в района на Добруджа. Това излиза наяве от писмо, изпратено до медиите, от Инициативен комитет срещу добива на шистов газ.
СЛЕД КСНС КАРАКАЧАНОВ СКЕПТИЧЕН ЗА НОВИЯ АНТИКОРУПЦИОНЕН ОРГАН
Има два законопроекта за битка с корупцията в Народното събрание, които ще се борят за гласовете на народните представители.​ Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов в ефира на Българска национална телевизия.
ЦАЧЕВА: КСНС ПРАВИЛНО НЯМА ПОЗИЦИЯ ЗА АНТИКОРУПЦИОННИЯ ЗАКОН
Противодействието на корупцията не дава задоволително ефикасни резултати – обединихме се към това на Консултативния съвет (КСНС). Така правосъдният министър Цецка Цачева разяснява за какво през вчерашния ден не се стигна до единодушие за антикорупционния орган.
МОСКВА: ЗАПАДЪТ съдебна експертиза ОПИТВА ДА ВСЯВА РАЗДОР В РУСКО-БЪЛГАРСКОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО
Русия счита, че съществуват несъгласия сред отчета за националната сигурност на България, в който Русия е посочена като опасност за страната, и желанията на българското държавно управление да развива двустранни връзки с Москва. Това написа в известие от Руското министерство на външните работи.
ЗАХАРИЕВА КЪМ ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ: ПОМАГАМЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС), НО СИ НАПРАВЕТЕ РЕФОРМИТЕ
Посланието ни към приятелите от Западните Балкани е: Предлагаме ви препоръки и експертна помощ, само че вие би трябвало да си извършите промените. Помогнете си, с цел да ви помогнем! Това съобщи първият ни посланик Екатерина Захариева.
ЕРДОГАН: ВСИЧКИ СЪСЕДНИ СТРАНИ СА ЧАСТ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ТУРЦИЯ
Турският президент Реджеп Ердоган разгласи, че всички прилежащи на Турция страни съставляват част от ползите й. Той добави, че Турция е обект на рецензии поради намесата във вътрешните работи на Сирия, Ирак, балканските страни, страните в Южен Кавказ, Средна Азия и северна Африка.
ЕКСПЕРТ: СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ ПРОФИЛИ ЩЕ БЪДЕ НЕРАЗПОЗНАВАЕМО ОТ ИСТИНСКИТЕ
Следващото потомство профили в обществените мрежи ще бъде неразпознаваемо от същинските. Това сподели специалистът Борислав Сестрински във връзка зачестилите случаи на компютърни измами в интернет.
3000 МАШИНИ ЩЕ ЧИСТЯТ ПЪТИЩАТА ПРЕЗ ЗИМАТА
Около 3000 машини е планувано да поддържат републиканската мрежа през зимните месеци. Това сочат утвърдените проекти на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).
АИКБ: ИКОНОМИКАТА ЩЕ РАСТЕ ПОВЕЧЕ, АКО съдебна експертиза РЕШИ ПРОБЛЕМЪТ С КАДРИТЕ
Растежът на българската стопанска система през 2018 година може да бъде и повече от предстоящите 3.9% и да доближи 4.2%, в случай че държавното управление съответно насочи старания за решение на казуса с неналичието на квалифицирана и производителна работна ръка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР