Редакционният екип на Actualno.com ви представя краткия преглед на печата,

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя краткия преглед на печата,
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 15 юни

Редакционният екип на Actualno.com ви показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 15 юни, събота.
Вестник " Сега "
Изданието се стопира в детайли на тематиката за надвзетите партийни дотации. Шумният скандал към надплатените милиони левове държавни дотации за партиите наподобява тихомълком ще бъде сподавен. В петък Народното събрание прегледа и утвърди за 20-ина минути, без никакво разискване, препоръчаните от държавното управление нови правила за установяване и систематизиране на държавното финансиране за политическите сили. Беше решено още, че правоимащите партии и обединения би трябвало да върнат до края на 2020 година надвзетите за последните 3 години пари. Общата сума възлиза на 14.6 млн. лева, обобщава вестникът.
Вестник " Монитор "
Матурите са водеща тематика за медията. В 38 висши образователни заведения оценката от матурата заменя тази от кандидатстудентските изпити и служи за вход, сочи информация на „ Монитор “ в уеб страницата на просветното министерство. Така тазгодишните отличници на държавните зрелостни изпити могат да влязат елементарно в специалностите, които желаят, в случай че те попадат в този лист.
Вестник " Труд "
Близо 1000 български служители на реда и още трийсетина от други страни от Европейски Съюз са командировани да пазят туристите по Черноморието. Най-много от тях – малко над 800, са разпределени към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас, с цел да дежурят най-вече в Слънчев бряг. 126 са пратени във Варна и Златни пясъци, а 40 в Добрич, с цел да работят в Балчик и Албена, написа в броя си изданието.
Вестник " 24 часа "
Ново удължение на периода за замяна на системи за ръководство на касовите апарати в бензиностанциите предлага финансовият министър Владислав Горанов. Поредната смяна на крайните дати за въвеждането им са записани в наредбата, оповестена за публично разискване на уеб страницата на ведомството. Новият период идва след извършена преди дни среща във финансовото министерство, на която бизнесът е изразил съществени терзания от оставащото време до края на юни. Горанов предлага те да приведат активността си в сходство с условията на наредбата до 30 септември 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР