Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата с

...
Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата с
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 17 март

Редакционният екип на Actualno.com показва късия обзор на печата с акцентите от вестниците, за днешния вторник, 17 март.
Вестник „ 24 часа “
Българските лекари и сестри с наградата “Достойни българи ”. “24 часа ” споделя своето огромно “Благодаря ”, всички други прояви на подвиг бледнеят. “24 часа ” удостоява с наградата “Достоен българин ” за тази година групово всички български лекари, медицински сестри, лаборанти, рентгенолози, водачи на коли за спешна помощ и въобще медицински служащи. Медалът се връчва на генерал-майор проф. доктор Венцеслав Мутафчийски, като групов облик на всеотдайността и експертизата на всички български лекари. Покрай епидемията във Facebook се проведоха групи, които призоваваха хората да ръкопляскат от балконите на българските лекари поради тяхната безрезервност и експертиза в дните на тествания, които започнаха. Народът сподели всеобщо “Благодаря ”.
Вестник „ Труд “
Пикът на рецесията следва. Бизнесът губи половината от оборотите си. Близо две трети от фирмите у нас нямат проект за изключителни обстановки. Пикът на рецесията следва, ще се задълбочават проблемите, чакат 60% от компаниите у нас. Това демонстрира анкетно изследване на Българска стопанска камара измежду 727 компании от всички райони на страната (най-много от Североизточен регион) и от съвсем всички стопански браншове (най-много в областта на туризма, хотелиерството и ресторантьорството).
Едва 19% от фирмите чакат стабилизиране до 2-3 месеца, а съгласно 15% това ще стане в границите на 1 месец. Налице са и упования рецесията да продължи една година и повече, демонстрира анкетата. 70% от компаниите в България нямат антикризисен проект, който да следват в обстановки като тази с ковид.
Вестник „ Монитор “
От 18 март не разрешават влизането у нас на жители от 16 рискови страни. От 00:00 часа на 18 март краткотрайно се не разрешава влизането на територията на България на жителите на 16 страни. Става дума за Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Южна Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Англия и Северна Ирландия. Това излиза наяве от заповед на здравния министър Кирил Ананиев, оповестена на уеб страницата на ведомствто довечера. Изключение са жителите с непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на Р България и членовете на техните фамилии.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР