Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен

...
Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 12 март

Редакционният екип на Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 12 март, четвъртък.
Вестник „ 24 часа “
За да се защитят хронично болните, 1 година ще им отпускат медикаменти, без да вървят при джипито. Създава се нова клинична пътека за COVID-19.
Хронично болните пациенти няма да се постанова да посещават джипито си и районната здравна каса, с цел да получават гратис скъпоструващите си медикаменти. Протоколите за тези лекарства, които се възстановяват от касата, ще са с годност една година. Такова решение е взел надзорният съвет на НЗОК на неприсъствено заседaние във вторник, заяви зам.-здравната министърка Жени Начева.
Максималният период, с който ще може да се удължи протоколът, ще е година, само че лекарите могат да го издадат и за по-кратък. До петък медиците ще получат инструкции дали протоколите ще се удължат автоматизирано, или въпреки всичко болните ще би трябвало да посетят лекарите си най-малко още един път.
Вестник „ Труд “
Доц. доктор Атанас Мангъров: Коронавирусът изчезва юни. Зоонозите нямат свойството да живеят измежду хората. Паниката е по-опасна от самия вирус, ще се простреляме стопански в крайници, предизвести медикът.
Можем нищо да не вършим и единствено да чакаме да умрем от ковид, само че това ще значи да се простреляме стопански в крайници, сподели още той. Доц. Мангъров добави, че обстановката в Италия се основава най-вече на боязън и суматоха.
“Паниката е доста по-опасна от самия вирус, тъй като тези, които се разболеят от ковид, множеството ще оздравеят. Но в случай че вследствие на натоварването на лечебните заведения стартират да умират хора от други болести, това ще е ужасно ”, съобщи още доцент Мангъров. “Въпросът опира до способността да се ръководи такова злополучие, тъй като това е естествено бедствие – един мор, в противоположен случай ще настъпят огромни стопански вреди ”, сподели доцент Мангъров.
 Вестник „ Монитор “
МТСП предложи на шефовете да вкарат гъвкаво работно време и отдалечен труд. Гъвкава работно време и отдалечен труд могат да вкарват работодателите като защитна мярка за чиновниците си против разпространяването на вируса COVID-19. Това са част от рекомендациите за образуване на работния развой, които Министерството на труда и обществената политика изпрати през днешния ден до всички национално представителни работодателски организации, обявиха от институцията.
За да защитят здравето на личния състав си, работодателите могат да трансфорат всички свободни пространства в нови работни места и да слагат вътрешни загради сред обособените работни станции. Препоръчва се общите събрания, конференциите, семинарите и образованията да бъдат отсрочени или да бъдат проведени посредством онлайн платформи. Променливото работно време може да се съчетае с отдалечена работа, като по този метод ще се избегне скупчването на служащи и няма да се прекъсне ефикасният работен развой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР