Редакционният екип на Actualno.com представя кратък преглед на печата от

...
Редакционният екип на Actualno.com представя кратък преглед на печата от
Коментари Харесай

Новини или Novini – картината на печата за 11 юни

Редакционният екип на Actualno.com показва къс обзор на печата от днешния 11 юни.
" Сега "
Кабинети по химия с камина за осъществяване на химични опити, класни стаи с мобилни стени, зеленчукови градини, оранжерии, дендрариум, зоокътове, антибактериални винилови настилки - това са част от минималните условия пред образователните заведения, записани в план на разпоредба за физическата среда и осведомителното и библиотечното обезпечаване на детските градини, учебните заведения и центровете за личностна поддръжка.
Наредбата цели да приближи учебната среда към актуалните стандарти, само че някои от записаните в нея условия звучат фантастично на фона на родната реалност, в която към момента има учебни заведения, които едвам съумяват да си платят нафтата и в които мазилката пада върху главите на децата. Документът към момента не е оповестен за публично разискване, само че планът му е изпратен за отзиви до учебните шефове. Той би трябвало да важи за образователната 2020/2021 година
" 24 часа "
Пловдивският възпитаник, упрекнат в тероризъм, се е представял за преподавател по химия, с цел да бъде причислен като член на онлайн съсловни групи. Целта му била да научи от “колегите ” си от кое място може да купи взривни субстанции, обясниха осведомени с следствието. Това е доказателство, че младежът е образован човек, подготвен с неистина да реализира желанията си. Огромното количество взривни субстанции, открити на тавана в дома му, е могло да срути цялостен жилищен блок, в случай че са се били възпламенили. Прогнозата е на експерти по бомби.
На 5 юни т.г. след претършуване в 2 тавански стаи, употребени от фамилията на 16-годишното момче, проверяващите разкрили неповторими сглобки на взривни субстанции. Част от откритото е снимано и налично на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи. В стаите имало и самоделни взривни устройства и така наречен тръбна бомба. Най-опасни обаче се оказали полуготово взривно устройство със стотици пирони в пластмасов съд и устройство, аналогично на бомбата при атентата на летище Сарафово през 2012 година
" Монитор "
Чужди туристи са принудени да броят по 50 евро единствено с цел да получат рецепта за лекарство. Толкова е цената на лекарите в Слънчев бряг за примитивен обзор, сподели инспекция на " Монитор ". Рецепта без обзор обаче не се издава. Така чужденците са притиснати до стената и в случай че желаят да си купят лекарство от аптека, олекват с 50 евро за минута при доктора. Ако обаче пациентът би трябвало да се съветва със експерт, то за вторият обзор се заплаща още 50-60 евро, а някъде второто мнение коства и по 80 евро.
" Труд "
Природният газ поевтинява от 1 юли, само че ток, парно и топла вода нарастват. " Булгаргаз " изиска понижение на цената на синьото гориво с 0,60% или към 0,27 лева за мегаватчас. Така на процедура през третото тримесечие на тази година цената става 44,90 лева./MWh без такса за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР