Редакционният екип на Actualno.com представя кратък преглед на печата от

...
Редакционният екип на Actualno.com представя кратък преглед на печата от
Коментари Харесай

Новини или Novini – картината на печата за 12 юни

Редакционният екип на Actualno.com показва къс обзор на печата от днешния 12 юни.
" Сега "
Брокерите ще шпионират за пране на пари при продажба и наем на парцели, написа вестникът. Търговците на недвижими парцели ще би трябвало да вършат сложна инспекция на клиентите си освен при сделки, само че и когато отдават скъпи парцели с месечен наем, преизпълнен 10 000 евро. Търговци на творби на изкуството ще би трябвало да разпознават клиентите си, да вършат оценка на риска и да обменят информация с държавните органи при съмнителни покупко-продажби. Подобно обвързване ще имат също по този начин художествени галерии и аукционни къщи за покупко-продажби над 10 000 евро или равностойна на това валута. Това плануват следващи промени в Закона за ограниченията против изпирането на пари, оповестени за публично разискване на уеб страницата на финансовото министерство.
" 24 часа "
Бърза процедура, при която закононарушителите ще признават виновност и ще подписват съглашение с наказващия държавен орган, се вкарва с препоръчани от държавното управление промени в Закона за административните санкции, осведоми медията. При съглашение ще има отстъпка от санкцията и ще се заплащат единствено 80% от минималния размер, който е очакван за нарушаването. За да има контракт обаче, не би трябвало на нарушителя да е издаван акт за същото в миналата една година и закононарушението да не е закононарушение. Намаление има и за бързо издължаване на нарушителите. 80%, към този момент от действително наложената санкция, ще се заплащат при превеждане на парите на страната в 14-дневен период от издаване на акта.
" Монитор "
Amazon стана най-скъпата марка, осведоми ежедневникът.  Американският колос в търговията онлайн изпревари софтуерните компании Гугъл и Apple и оглави класацията за най-могъщите международни марки с оценка на марката си от 315 милиарда $. Това сочат резултати от проучване на консултантската група Kantar. Според годишното проучване, наречено БрандЗед, групата, учредена от Джеф Безос, е нараснала цената на марката си с 52 на 100.
" Труд "
Здравното министерство вкарва промени в наредбата за условията към гробищните паркове, които ще понижат заплахата от болести, идващи от покойниците, написа медията. Въвеждат условия за катафалките, ковчезите, местата за покойници и други Погребване отвън гробищен парк ще се позволява единствено по изключение. То ще става единствено на терени отвън урбанизираната територия на обитаемоте места, върху които има построени здания за осъществяване на свещенодействие. Мярката цели унищожаване на опцията да бъдат формирани нерегламентирани гробищни паркове в жилищни региони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР