Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Училищните столове, където се хранят децата, са

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgУчилищните столове, където се хранят децата, са
Коментари Харесай

Иван Манчев: Детското хранене у нас е под всякаква критика. Родители, не може храната да струва един лев

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Училищните столове, където се хранят децата, са извънредно под всякаква рецензия. Концепцията за менютата има някаква основа, само че тя е доста бегла. Децата ядат едни и същи неща, а кухните са под всякаква рецензия. От друга страна родителите, които оставят децата си да се хранят в стола, чакат да им се даде хубаво приготвена храна. Но въпреки това хубавата храна не коства 1 лев, това коства пари - сред 4 и 5 лв. би трябвало да коства. Това разяснява в ефира на Нова тв Иван Манчев.

За мен храната е отношение, тя е мисъл и с нея ние се заявяваме. Както искаш детето ти да наподобява добре и му купуваш хубави обувки, смарт телефон и по същатна логичност за какво да не го храним с хубава храна. Това е въпрос и на чувство и на мислене. Ние желаеме да им създадем на децата фасадата, да наподобяват доста добре, а в действителност пълнежа къде е. А храната е преживяване. Когато седнеш на една маса даже и след десетилетия както си възпитаван във връзка с храната, по този начин ще продължиш, разяснява Манчев.

По същия метод е и в учебния стол. Аз преди пет години обиколих цяла Америка тъкмо поради детското хранене. Всеки щат си има ясни правила на федерално равнище и страната със закон взема решение по какъв начин да се хранят децата. А при нас какво е - ние не можем една инструкция за детското хранене да създадем като хората. Защо!? Защото нямаме воля ли? Интерес би трябвало да има, тъй като той е във връзка със здравето на хората, разяснява още  той.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР