Red Bull X-Alps е от най-тежките приключенски надпревари и тази

...
Red Bull X-Alps е от най-тежките приключенски надпревари и тази
Коментари Харесай

Атлети от цял свят мерят сили по въздух и земя

Red Bull X-Alps е от най-тежките авантюристичен съревнования и тази година е в своето осмо издание. 31 спортисти започнаха тестването на 2 юли в Залцбург. За целия курс от надпреварата те ще изминат 1138 километра през Алпите.

По пътя си представителите на 20 националности ще създадат общо 7 спирки в 7 разнообразни страни, финиширайки в Монако. За първи път тази година има и спирка на връх Триглав в Словения. Състезателите стопират още и в Гайзберг и Лермос Тирол, Австрия, Кимзее в Германия, Монте Балдо в Италия, Матерхорн в Австралия и Пеил във Франция.

--> През годините надпреварата е привличало най-хубавите приключенци от целия свят. Трасето е тестване освен на физическата подготовка, само че и на волята. Изискват се умения по парапланеризъм и доста устойчивост. На ден състезателите изминават по 100 километра алпийски терен пешком, изкачвайки се на хиляди метри, които също по този начин и прелитат.

Целият преход се следи онлайн с онлайн следене, което може да бъде забелязано от целия свят по Интернет. Така милиони фенове стават съпричастни на похода.

През летните месеци климатът в Алпите се мени непрекъснато, по тази причина тактическото обмисляне е от първостепенна значимост. Всеки играч има разполагаем човек, който да отговоря за тактиката и хранителния му режим преди и по време на похода.

За финален път алпийските авантюристи се състезаваха през 2015 година Тогава 19 oт 32-мата планеристи стигнаха до крайната цел. Тази численост включва и 12 новобранци, измежду които спортисти от Корея и Нова Зеландия.

Тази година най-многобройни са представителите на Франция – 8, Австрия е с четирима представители, а Щатите, Италия, Германия и Швейцария с по двама.

Кристиян Маурер от Швейцария завоюва тура през 2015 година за време от 8 дни, 4 часа и 37 минути. Така той беляза четвърта поредна победа.

Мауер и тази година е лидер. Дали ще усъвършенства върха си? Остават броени часове до развръзката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР