Ред Бул Арена е едно от забележителните съоражения, които ще

...
Ред Бул Арена е едно от забележителните съоражения, които ще
Коментари Харесай

Ред Бул Арена - един от най-иновативните стадиони на Евро 2024

" Ред Бул Арена " е едно от забележителните съоражения, които ще одобряват мачове от Европейското състезание идното лято в Германия. Това е и най-големият футболен стадион в провинция Саксония и сега е дом на Република България Лайпциг.

Поради възбраната за спонсори в имената на стадионите за шампионата ще се употребява името " Лайпциг Стедиъм ".

Капацитет:

Стадионът в Лайпциг разполага с над 44 000 седящи места.

Реновации:

През 1956 г. е открит стадионът е открит под името " Централщадион ", като по това време това е най-големият стадион в Европа, побирайки 100 000 фенове. През годините обаче става негоден и коства на града прекалено много, с цел да бъде поддържан. През 1997 година общината взема решение да построи нов, съвременен стадион, който да бъде единствено за футбол, на мястото на остарелия.

Новият стадион е издигнат сред декември 2000 и март 2004 година

През юли 2009 производителят на енергийни питиета Ред Бул взима лиценда на ССВ Марканщад и преименува тима на РасенБалшпорт, в резюме Република България Лайпциг. От самото начало, новият тим обрисува желанието си да се реалокира на свободния Централщадион и да го преименува на „ Ред Бул Арена “. Правата върху името са предоставени на 25 март 2010, а стадионът ще се назовава по този начин за интервал от най-малко 10 години, считано от 1 юли 2010.

История:

Още под името " Централщадион " стадионът приема срещи от Купата на конфедерациите на FIFA през 2005 година, както и три мача от груповата фаза и осминафинален мач от Световното състезание по футбол през идната година.

Наред с огромната си турнирна история, арената разполага и с най-съвременен покрив, който е планиран да обезпечава превъзходна звучност. В резултат на това се трансформира в популярно място за концерти.

Евро 2024:

Лайпциг ще е хазаин на 4 дуела от еврофиналите.

18/06: Португалия против Чехия (21:00)

21/06: Холандия против Франция (21:00)

24/06: Хърватия против Италия (21:00)

02/07: Осминафинал – 1D против 2F (21:00)

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР