Речта на Туск беше отвратителна шмекерия, написана от петима сценаристи.

...
Речта на Туск беше отвратителна шмекерия, написана от петима сценаристи.
Коментари Харесай

Владо Береану за Фрог: Речта на Туск бе отвратителна шмекерия

Речта на Туск беше отвратителна хитрина, написана от петима сценаристи. Задачата им е била да напишат тирада, която да се хареса на българите, само че да не споделя нищо. В нея нямаше нито една дума за действителната обстановка в България, за някакъв проблем у нас. Това разяснява пред Фрог нюз журналистът Владо Береану.
Целта на изявлението бе да ни зарадва по доста популистки метод, който е характерен за шоу стратегия, а не за разкриване на европредседателство.

Очевидно е отношението на еврочиновниците към България. В България има еднолично ръководство на еднолична партия с еднолична политика, която не е нито лява, нито дясна. Човекът, който ръководи България управлява всичко – има опция да смени ръководителя на Народно събрание, да отхвърли закон, който е върнат от президента... Подобни неща не могат да се случат в естествена страна. Еврочиновниците са решили, че едноличният шеф на страната ще остане още дълго време на власт. Той е техен човек. Много харесва да го целуват и тупат по рамото.

Юнкер целува по-добре от Брежнев, има казуса на Елцин, само че това се харесва на Борисов. Заради него България не съставлява никакъв проблем за Европейски Съюз. Проблемите са в Англия поради Брекзит, в Германия, тъй като Меркел не може да сформира държавно управление. Във Франция са тръгнали в една посока, в Италия – в друга... Вишеградската четворка основава огромни проблеми. България е единствената, която директория и слушка.

Еврочиновниците мислят по този начин: Опитахме се с отчети да подобрим правораздаването, само че нищо не излезе, по тази причина ще ги оставим да се оправят както желаят, ще ги използваме, докъдето можем. Не можем да ги изгоним, а и за какво да го вършим, като те са комфортни. Борисов може да бъде употребен, в случай че ни би трябвало нещо, обвързвано с Ердоган, той ще помогне, в случай че ни би трябвало нещо, обвързвано Македония, него отново ще изпратим.

България е последната грижа на Европейски Съюз, заключи Береану.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР