Речите - традиционни послания на 31 декември както в Русия,

...
Речите - традиционни послания на 31 декември както в Русия,
Коментари Харесай

Какво казаха Зеленски и Путин в новогодишните си речи? /видео/

Речите - обичайни послания на 31 декември както в Русия, по този начин и в Украйна - бяха произнесени в миг, когато двете страни означиха края на годината със засилени въздушни офанзиви, написа " Ройтерс ". 

 

" Основният резултат от годината, нейното главно достижение: Украйна стана по-силна ", съобщи Зеленски в телевизионно послание, преплетено с фрагменти от атакувани градове и срещи с водачи на западните съдружници на Украйна.

 



Споменавайки войната 14 пъти в 20-минутното си обръщение, Зеленски също по този начин се закле, както и преди година, че свободната Украйна ще надделее.

 

" Независимо какъв брой ракети изстрелва врагът, без значение какъв брой обстрела и офанзиви - подли, безмилостни, масирани - прави врагът в опит да пречупи украинците, да ги сплаши, да срине Украйна, да я вкара подземен, ние отново ще се издигнем ", сподели той, облечен в присъщото си облекло каки.

Коментарите на Путин, който е изправен пред избори през март, представляваха внезапен контрастност с тези на Зеленски, а също и със личната му тирада от предходната година, когато той дефинира войната като съвсем екзистенциална битка.

 

Тази година той назова съветските бойци " наши герои ", само че не загатна Украйна по име и не загатна " специфичната военна интервенция " - неговият термин за войната, която нашествието му отприщи през февруари 2022 година

" Неведнъж сме доказвали, че можем да решаваме най-трудните проблеми и в никакъв случай няма да отстъпим, тъй като няма мощ, която да ни раздели ", сподели Путин в четириминутната си тирада, облечен в костюм и алена вратовръзка на фона на стените на Кремъл.

.

" Ние сме една страна, едно огромно семейство ".

Войната - най-смъртоносният спор в Европа след Втората международна война - наближава втората си годишнина, а краят ѝ не се вижда. Хиляди са убити, милиони украинци са разселени, а безчет градове са превърнати в руини.

И до момента в който Зеленски приказва за към 6000 сигнала за въздушни набези в Украйна през миналата година, Путин не загатна за никакви набези - даже за нападението, което съгласно Русия Украйна е направила в Белгород през последните дни и при което са починали минимум 24 цивилни (руско изказване, подозрително е в каква степен може да се има вяра, бел. ред.).

И двамата приказваха за силата на своите страни и нации, като Путин съобщи, че бъдещите общи старания ще създадат Русия и нейния народ по-силни, а Зеленски сподели, че войната към този момент е посочила силата на украинците.

 

" И както на 31 декември предходната година, по този начин и през днешния ден споделяме: " Не знаем сигурно какво ще ни донесе Новата година ", сподели Зеленски. " Но тази година можем да прибавим: " Независимо какво ни е донесла, ние ще бъдем по-силни ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР