Реалностите на трудовия пазар се промениха, динамиката е много по-голяма.

...
Реалностите на трудовия пазар се промениха, динамиката е много по-голяма.
Коментари Харесай

Въпроса за клас „прослужено време” не е в дневния ред на правителството

„ Реалностите на трудовия пазар се трансформираха, динамичността е доста по-голяма. Много честа е промяната на работодателите от страна на работещите ”. Това съобщи по Нова тв общественият министър Бисер Петков. /БГНЕС/

Той разяснява абсурда с клас „ прослужено време ” и за какво се стигна до него. Според Петков този въпрос в никакъв случай не е стоял в дневния ред на държавното управление.

„ Не съм взел участие на срещата, която вицепремиерът организира с работодателските организации, най-малко от моя точка този въпрос не е стоял в дневния ред на държавното управление ”, съобщи министърът. И добави, че въпросът не един път е поставян от работодателите и от синдикатите, само че на този стадий няма единодушие.

Петков разяснява, че преди тази добавка е била обвързвана с продължителна работа на едно лице при един шеф, в този момент промяната на работодатели е много честа.

Запитан дали и той обмисля модифициране на тази добавка, Петков отговори, че в случай че този разговор се води в верния формат – Националния съвет за тристранно съдействие, може да се откри взаимно задоволително решение.

„ Въпросът настоятелно се слага от работодателите не от през вчерашния ден ”, съобщи Петков. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР