Реалните доходи в Русия са намалели с 0,2 на сто

...
Реалните доходи в Русия са намалели с 0,2 на сто
Коментари Харесай

Руски вестник: Доходите на гражданите спадат в стабилен коловоз

Реалните приходи в Русия са намалели с 0,2 на 100 през 2018 година - приходите на популацията в страната се свиват към този момент пета година подред, написа "Ведомости ", като се базира на формалната статистика.

Според финансовия анализатор Кирил Тремасов това е невиждано нескончаем спад на приходите в най-новата история на Русия, какъвто не е имало даже през 90-те. "Ускоряващата се инфлация, растящите налози и строгата бюджетна политика съвсем не оставят подозрения, че през 2019 година приходите ще продължат да се топят ", предвижда той.

Икономистът Светлана Мисихина чака през 2019 година заплатите в Русия да порастват много по-бавно, в сравнение с предходната година и да набъбнат едвам с 1,5 %. "Избирателният цикъл в Русия завърши и заетите в бюджетния бранш не трябва да чакат ускорено повдигане на заплатите ", разяснява нейната колежка Наталия Орлова. Проблеми има и с други типове приходи на популацията - пенсиите и обществените заплащания към момента не са стигнали равнищата от 2016 година, а приходите от предприемачество понижават, написа "Ведомости ".

"Сам по себе си политическият курс на режима в Русия поначало бе напълно допустим за хората, недопустим е единствено резултатът - растящата беднотия. Тъкмо тя политизира хората, кара ги да преразгледат одобрителното си отношение към дейностите на управляващите ", разсъждава политологът Абас Галямов. "Поради боязън от митинги управляващите са принудени да дават от ден на ден компетенции на силовите структури. Това утежнява още повече капиталовия климат и спомага за по-нататъшна деградация на стопанската система. Което на собствен ред води към нова фаза в понижаването на виталното ниво и разгръщане на протестните настройки ", счита специалистът. "Изход от тази задънена улица не се обрисува ", установи той.

"Основният риск е, че жителите последователно осъзнават едно несъгласие: те усещат, че страната е мощна, само че и друго - че властта е неспособна да повляе на настоящите стопански трендове ", отбелязва наблюдаващият Михаил Виноградов.

В публицистичен коментар на същата тематика "Ведомости " назовава два значими резултата от равносметката за 2018 година продължителния спад на приходите в Русия и намаляването на популацията, записано за пръв път от 10 години насам. "Проблемът е, че става дума за наклонност, за постоянен коловоз, в който жителите на Русия, в случай че не стане нещо извънредно, следва да живеят в околните години ", написа всекидневникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР