Реалните доходи ще намалеят въпреки очаквания много силен ръст на

...
Реалните доходи ще намалеят въпреки очаквания много силен ръст на
Коментари Харесай

Реалните доходи ще намалеят въпреки очаквания ръст на заплатите в страните от еврозоната

Реалните приходи ще намалеят макар упования " доста мощен растеж " на заплатите в страните от еврозоната, предвижда в постоянния си бюлетин Европейската централна банка.

Според икономистите от Европейската централна банка действителните приходи на семействата са доста по-ниски от предпандемичните равнища поради невиждано високата инфлация. Компаниите са под напън да усилят възнагражденията през идващите няколко тримесечия, което ненапълно ще компенсира инфлацията, само че не напълно, разясняват още от Франкфурт.

Негативен резултат върху покачването на възнагражденията обаче оказва несигурността на икономическата среда и предстоящото закъснение на стопанската система. Той може да бъде усетен в средносрочен проект, предвиждат още от ЕЦБ.

Въпреки че в еврозоната се следи известно закъснение на инфлацията, тя към момента е доста над целевите нива за централната банка. През декември годишното изменение на показателя е 9,2 % при 10,1 на 100 през ноември. Първото съвещание за паричната политика на централните банкери от еврозоната е през февруари. Тогава се чака и ново лихвено покачване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР