Реалната опасност от варианта засега не е лесно да се

...
Реалната опасност от варианта засега не е лесно да се
Коментари Харесай

Какво ще е бъдещето на Омикрон - три варианта на развитието на COVID пандемията

Реалната заплаха от разновидността към този момент не е елементарно да се оцени, защото няма задоволително достоверни данни. Много страни към този момент са обезпокоени от това по какъв начин Омикрон ще се отрази на стопанската система. Положителният вид е Омикрон да измести Делта разновидността и болестта да протича леко. Засега обстановката наподобява точно по този начин и може би няма да се наложат спомагателни стопански ограничавания, написа Коммерсант.

" Засега е рано да се приказва, че средствата, с които разполагаме не работят против Омикрон. Вероятно щом тестванията го засичат, значи и имунизациите работят. Предполага се, че той е по-заразен, само че по-малко съдбовен и протича като хрема. Иска ни се да имаме вяра, че е по този начин ", разяснява шефът на Института по стопанска система и опазване на здравето в Русия Лариса Попович.
Дни наред: Лечебни заведения препращат бебе с COVID-19
Максимилиан се заразява с COVID-19 малко след раждането си и е признат в Инфекциозна болница. Но, по думите на майката и бащата, тогава з...

Вторият вид е отрицателният. Той допуска, че вирусът ще се популяризира по-бързо, а тежестта на заболяването ще остане висока. При това Омикрон би могъл да " заобикаля " съществуващите ваксини. Почти половината от инфектираните с варианта британци са с две дози . Затова обстановката са следи изкъсо. Бизнесът няма да преживее нов локдаун, счита Алексей Петрополски, началник на бюрото за отбрана на правата на бизнесмените в московския офис " Опори на Русия ". По думите му при нов локдаун бизнесът няма да има сили да издържи месец-два и ще се наложи да бъдат затворени предприятията, които по някакъв метод са оживели досега. Тук към този момент дотациите и поддръжката на страната няма да могат да трансформират доста.

Имунологът Владимир Болибок разяснява, че обстановката с Омикрон няма да се проясни по този начин бързо, както би ни се желало. Данните за успеваемостта на имунизациите за този вид на ще са ясни след към месец, а заключения за леталността ще може да се вършат след два месеца. Едва ли ще може да се спре разпространяването на новия вид, по тази причина заболеваемостта може още веднъж да нарасне, счита Болибок.

" Има случаи на предаване от един пациент на различен даже при карантина. Подозирам, че наблюдението няма да спре разпространяването. Ако Омикрон стартира да циркулира у нас, то безусловно след 2-3 седмици ще забележим растеж и в края на месеца или началото на идващия ще има нова вълна, провокирана от Омикрон.

Каква е обстановката в света
Глоба от 10 000 лева на незает смолянчанин за неспазена карантина
Безработен смолянчанин ще би трябвало да заплати 10 000 санкция за неспазена карантина. Той е лишен и от независимост за 6 месеца, само че присъдата...

В света царува безпокойствие. Някои страни, макар апелите на Световната здравна организация лимитират полетите от страните в Южна Африка. Пътниците от евентуално рискови точки на Земята минават наложително тестване на летището.

По думите на представители на сферата на туризма обстановката, към този момент не плаши пътешествениците. Вероятно те имат вяра в третия базов сюжет " лъжлива паника ". В него Омикрон е просто още една писмен знак от гръцката писменост, като Ламбда и Мю.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР