Реална ли е възможността да тръгнем за плаж в Гърция

...
Реална ли е възможността да тръгнем за плаж в Гърция
Коментари Харесай

Ще ни взимат ли колата на ГКПП за неплатени глоби?

Реална ли е опцията да тръгнем за плаж в Гърция и да се върнем без кола в София? При кои неплатени санкции ще ни връщат на границата, ще ни взимат книжките, а колите ще се стопират от придвижване? Темата разпали полемики през последните два дни. А на граничен пункт „ Калотина” мярката работи пробно от няколко дни.

„ На пунктовете, където ще се правят такива контроли, системата ще е автоматизирана. С инспекция на персоналната карта през читател тя ще покаже има ли нарушаване или не. С връчването на глобите стартира административно-наказателният развой. Гражданите могат да си ревизират авансово дали имат наказания и санкции и да си ги заплатят”, изясни пред Нова телевизия Росен Рапчев от Държавна организация "Безопасност на придвижването по пътищата”.

Той акцентира, че е неверно да се счита, че границите са затворени за лица с неплатени санкции. Единственият вид да не се премине границата е, в случай че лицето е лидер, не си е заплатило санкциите в период и не желае да я заплати на границата.

„ За пасажерите в рейс не е проблем да преминат границата, в случай че имат неплатени санкции. Ключово е да не са водачи”, добави Рапчев.

„ Смятам, че няма нарушение на гражданските права. По-скоро ще имаме закъснение. Ако през годините бяхме създали по този начин, че полицейските коли имат постерминали, или в случай че системите на всички държавни институции бяха свързани, нямаше да се стигне до тези крайни ограничения да ревизираме хиляди коли”, счита ръководителят на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия Владимир Тодоров.

Вторият проблем, който от Асоциацията виждат, е със санкционирането на чужденците, защото няма единна система. Рапчев го опроверга, наблягайки, че системите на границата ще важат и за чужденци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР