Реализирани проекти в Стара Загора и Казанлък по Програма Възобновяема

...
Реализирани проекти в Стара Загора и Казанлък по Програма Възобновяема
Коментари Харесай

Три фирми в Стара Загора и Казанлък подобряват конкурентоспособността и производството си чрез успешни проекти за енергийна ефективност

Реализирани планове в Стара Загора и Казанлък по Програма " Възобновяема сила, енергийна успеваемост и енергийна сигурност " бяха показани пред посетители от Офиса на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и сътрудниците по програмата. В визитата участваха също представители на посолството на Кралство Норвегия в България,  на Националното координационно звено и специалисти от Министерството на енергетиката, което е програмен оператор на стратегия ВЕЕЕЕС. 
 
 Програма за възобновляема сила, енергийна успеваемост и енергийна сигурност Програма за възобновляема сила, енергийна успеваемост и енергийна сигурност Източник: Пресцентър на МЕ
В Стара Загора планът " Енергийна успеваемост и конкурентоспособност " е осъществен в предприятието за поддръжка, ремонт и реорганизация на уреди с нараснала заплаха " Металик АД ", а планът " Енергийна успеваемост и рекуперация " -  в сдружението за произвеждане на медицински кревати и съоръжение НИПИ-М АД.
 
 Металообработващо дружество Металообработващо дружество Източник: Пресцентър на МЕ
В Казанлък осъщественият план е " Подобряване на енергийната успеваемост на " М+С Хидравлик " посредством осъществяване на ограничения за енергийна успеваемост ". Предприятието е водещ производител на ниско скоростни, високо моментни, орбитални хидравлични мотори, хидростатични сервоуправления, клапани, спирачки и аксесоари за тях. Компанията държи забележителен дял от международния пазар на хидравлични мотори.
 
Бюджетът на плана за " Металик " АД е 672 хиляди лева В резултат на неговото осъществяване ще бъде реализирано трикратно икономисване на електрическа сила, която се употребява в индустриалния развой.
 
 Металообработващо дружество Металообработващо дружество Източник: Пресцентър на МЕ
С 318 284 лева безплатна финансова помощ е изпълнен планът на " НИПИ-М " АД в Стара Загора. Чрез него е внедрена новаторска технология за утилизиране на изгорели газове и превръщането им в използваема сила. Това ще способства за понижаване на генерираните излъчвания СО2 от производството с 324,45 тона годишно.
 
 Грантове от Норвегия Грантове от Норвегия Източник: Пресцентър на МЕ
С 980 860 лева в " М+С Хидравлик " в Казанлък са изпълнени ограничения за енергийна успеваемост, измежду които подмяна на остаряло енергоемко съоръжение със модерно енергоефективно, внедряване на система за мониторинг на енергопотреблението, планиране, доставка, монтаж и стартиране в употреба на вентилационна система за оползотворяване на отпадната топлота от софтуерния развой и други. В резултат е реализирана по-добра енергийна успеваемост и понижаване на CO2 излъчванията от термична обработка.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР