Реал Мадрид започна предсезонната си подготовка в буря. Към поражението

...
Реал Мадрид започна предсезонната си подготовка в буря. Към поражението
Коментари Харесай

Зидан с куршум за Бейл и надмощие над Флорентино

Реал Мадрид стартира предсезонната си подготовка в стихия. Към провалянето от Байерн (Мюнхен) и оставеното от тима чувство за накърнимост и в двете наказателни полета се добави и „ смъртоносният изстрел” на Зинедин Зидан към Гарет Бейл.

Старши треньорът обществено даде ултиматум на президента на клуба Флорентино Перес да форсира напускането на уелсеца – 24 до 48 часа, другояче гневът му би се покачил до непредвидими последици. Свърши се с намеците и студената война сред Зидан и Джонатан Барнет, сътрудник на футболиста. Заради неналичието си на отдаденост и предпочитание да се приобщи към колектива, както и поради измяната от Ел Класико в 2016/17 (настоя, че е подготвен за игра, макар че имаше травма, а след това напусна терена още преди почивката и повлия за загубата) Бейл е ходещ мъртвец за треньора, който не обича заобикалките, нито обича и губенето на време.

В пакта за завръщането на Зизу фигурираше изхвърлянето на тогавашния любимец на президента на „ лос бланкос” и французинът е навлязъл в точката си на шупване. Той форсира завръщането си на пейката посред тоталната рецесия на „ Сантиаго Бернабеу”, с цел да води тима в последните 11 мача от шампионата в Ла Лига и се възпламени от неприятната конюнктура в потиснатата съблекалня. Поиска от президента да стори всичко допустимо токсичният Бейл да не се появи на старта на предсезонната подготовка, а още веднъж му се наложи да го вижда пред себе си.



Първото предизвестие бе оставянето му на трибуните за мача с Байерн и общественото му ругаене. Флорентино Перес ще би трябвало да сътвори немислими и за самия себе си чудеса, с цел да разкара в посочения от старши треньора период Голфъра, както отрицателно назовават уелсеца в съблекалнята. Никой ментор на „ лос меренгес” до момента не бе притискал толкоз мощно президента и архитектът на Лос Галактикос е заловен натясно в ъгъла.

Краят на Бейл в Реал Мадрид е същинска злополука за Флорентино. Най-скъпият футболист в клубната история (с цена 101 млн. евро) ще напусне унизен от треньора, колкото и Зидан да споделя, че няма нищо персонално против играча, и при обърнал взор настрани президент. Гарет Бейл не е Дани Себайос, Раул де Томас или Маркос Йоренте. От Чамартин си потеглиха лесните. Сега остава да се стори най-трудното, а Перес е притиснат от приближаващия от ден на ден завършек на летния трансферен прозорец в Англия – 8 август.

Уелсецът е марков състезател за клуба – най-скъпоплатеният (преди идването на Еден Азар), огромното име. Набива се чувството, че триумфът на Зидан, един път когато Бейл си тръгне най-накрая, ще е в същото време и проваляне за Перес, който следва да одобри персонално това, че всичко се случва, макар че не натисна за продажбата на любимеца си и че го защитаваше сляпо. Килиан Мбапе не подписа с Мадрид, тъй като там бяха Кристиано Роналдо и Бейл. Само след някой различен ден може да забележим по какъв начин на „ Бернабеу” не остава и диря нито от португалеца, нито от уелсеца, до момента в който френският феномен ще продължи да твори чудеса с екипа на Пари Сен Жермен.



Зидан е потвърдил във времето, че в случай че не разполага с цялостната власт в региона на селекцията, ще управлява състава без да пита. В тази част той стои над ползите на своя президент, който би трябвало да се чуди какво да измисли, с цел да продаде все по-обезценявания от старши треньора Бейл. Друг не би се осмелил да приказва по този метод за суперзвезда, както го стори Зидан. Колкото и обаче той да се пробва да внуши, че Бейл е приключен за футбола, на него му остават още цели три години от контракта. Това е, тъй като проектът на Перес постоянно е бил уелсецът да е суперзвездата на тима, когато се освободи от португалеца, а в този момент треньорът, който извади президента над водата в тоталната рецесия, му хвърля къчове.

Зидан осъди Бейл, и то повече от грубо. Осъди един състезател, който бе с основна заслуга за последната извоювана Европейска купа с двата си гола против Ливърпул в Киев. Първият бе истински шедьовър – задна ножица за историята на Реал Мадрид, който няма по какъв начин да бъде заличен от спомените, колкото и художникът да е привидно равнодушен, леден и отдалечен.



Флорентино Перес вероятно и в най-страшните си кошмари не си е представял, че ще се случи някой старши треньор на тима му да му дава заповеди обществено или да прави изявления, които да миришат на опозиция. Онези, които се осмеляваха да слагат под въпрос неговите обичани звезди, бързо си тръгваха или по свое решение (Камачо), или напряко изритани (списъкът е дълъг).

Да оспорваш някой Галактико преди беше директна смъртна присъда за треньор на „ белите”. Зидан си потегли един път и се върна в най-лошия вероятен за Флорентино миг, от което е задължен да се възползва. Ще го стори с прокуждането на Бейл, само че няма да му е толкоз елементарно с другото гледище: президентът да му докара, непременно, Пол Погба.
Улисес Санчес-Флор, „ Ел Конфиденсиал”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР