Реал (Мадрид) триумфира с шампионската титла в Испания за 35-и

...
Реал (Мадрид) триумфира с шампионската титла в Испания за 35-и
Коментари Харесай

Реал (Мадрид) стана шампион на Испания за 35-ти път

Реал (Мадрид) победи с шампионската купа в Испания за 35-и път в славната си история. " Кралете " победиха Еспаньол с 4:0 в мач от 34-ия кръг и са недостижими на върха четири кръга преди края на шампионата.

Старши треньорът на Реал Карло Анчелоти направи ротации в състава и даде отмора на някои от титулярите, само че това не спря отбора към безапелационен триумф против гостите от Барселона.

Първия удар по топката в срещата алегорично направи тенисистът Рафаел Надал, който е почетен член на " кралския клуб ". Над всички през първата част бе нападателят Родриго, който вкара два гола до почивката. Бразилецът получи пас от своя съотечественик Марсело в 33-а минута и точно прати топката в долния ляв ъгъл. Две минути преди почивката още веднъж Родриго се разписа за 2:0.

В 55-а минута и Марко Асенсио записа името си измежду голмайсторите. В последния половин час от мача Анчелоти пусна в игра Бензема, Кроос и Иско да поддържат игрови темп преди значимия реванш от полуфиналите в Шампионска лига против Манчестър Сити в сряда. Бензема не пропусна да се разпише и оформи крайното 4:0 в 81-а минута след асистенция на Винисиус.

След последния съдийски сигнал играчите на Реал подвигнаха купата и дадоха начало на празненствата по улиците на Мадрид. Карло Анчелоти пък стана първият треньор, който извежда тимовете си до купа в петте най-големи шампионати на Европа - Испания, Англия, Германия, Италия и Франция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР