Реал Мадрид спечели Световното клубно първенство, след като във финалната

...
Реал Мадрид спечели Световното клубно първенство, след като във финалната
Коментари Харесай

Миг съвършенство от Роналдо и Реал отново е на световния връх

Реал Мадрид завоюва Световното клубно състезание, откакто във финалната борба победи бразилския Гремио с 1:0. От директен свободен удар Роналдо се разписа в 53-ата минута на дуела.

В началото на мача бразилският отбор опитваше да нападна, само че в последната трета на терена играта не им се получаваше.

Реал отвърна с добра офанзива в 10-ата минута, само че опитът за пас на Роналдо към Бензема не откри получатела. Седем минути по-късно Роналдо стреля от 25 метра, само че неопределено.

Една от чистите обстановки през европейския отбор се получи в 20-ата минута, когато Модрич центрира добре в наказателното поле, там бранителите се оправиха със обстановката, само че кълбото попадна в Карвахал, само че той стреля в капитана на Гремио.

Гремио провежда рискова офанзива в 34-ата минута като след пас на Рамиро кълбото попадна във Фернандиньо, само че Карвахал съумя да отбие топката с глава в корнер.

До края на полувремето Дани Карвахал пропусна да открие резултата и двата отбора се отдръпнаха на отмора при 0:0.

Още при започване на второто полувреме Реал упражни напън и в 53-ата минута с чудесно осъществяване на директен свободен удар Роналдо откри резултата. Нарушение на бразилски бранител против португалеца накара съдията да отсъди директен свободен удар и от него Реал откри.

Малко по-късно Реал вкара и втори гол, като още веднъж Роналдо се разписа, само че съдията анулира попадението поради засада.

В 83-ата минута Гарет Бейл излезе очи в очи с вратаря на бразилския отбор, само че вратарят се намеси авторитетно и отчая атакуващия футболист на Реал.

Гремио съвсем не сътвори рискове пред вратата на Реал и закономерно загуби дуела.

Реал Мадрид е първият отбор, който печели трофея в две следващи години.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР