Реал (Мадрид) спечели с 1:0 гостуването си на Хетафе, за

...
Реал (Мадрид) спечели с 1:0 гостуването си на Хетафе, за
Коментари Харесай

Реал отново лидер след успех с ранен гол

Реал (Мадрид) завоюва с 1:0 гостуването си на Хетафе, с цел да си върне първото място във краткотрайното класиране на испанската футболна „ Ла Лига “.

Защитникът Едер Милитао вкара единственото попадение в столичното дерби още в третата минута. Така възпитаниците на Карло Анчелоти за първи път през сезона не позволиха гол и се върнаха на победния път след ремито с Осасуна (1:1) в предходния кръг.

Те събраха 22 точки и изпревариха с 3 огромния противник Барселона, само че и са с мач повече. Хетафе остана със 7 точки и е 16-и в таблицата.

Още в 4-та минута Реал Мадрид откри резултата. Лука Модрич центрира след корнер, а Едер Милитао вкара топката с глава в мрежата. В идващите минути гостите от Мадрид контролираше топката и темпото на срещата, като отсъстваха чистите голови положения, до момента в който Реал изграждаше постепенно и премерено офанзивите си.

В 40-та минута Родриго се извиси високо, с цел да засече центриране, само че ударът му бе брилянтно избавен от Давид Сория. В 42-та минута съдията Мигел Лаос даде знак, че би трябвало да има дузпа за Реал Мадрид, само че след преразглеждане с ВАР се видя, че топката е напуснала очертанията на терена в по-ранна фаза на офанзивата и решението бе променено.

В 48-та минута Орелиан Чоумени овладя отскочила топка и опита удар, само че Сория още веднъж сподели прелестен инстикт и отрази. В 57-та минута Реал Мадрид удвои посредством Родриго, само че голът бе анулиран след преразглеждане с ВАР, защото в хода на нападението имаше засада.

До края повече голове нямаше и по този начин Реал взе своето, с цел да оглави още веднъж класирането в Испания.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР