Реал (Мадрид) разочарова феновете си за пореден път този сезон,

...
Реал (Мадрид) разочарова феновете си за пореден път този сезон,
Коментари Харесай

Реал се сбогува с титлата след нова издънка

Реал (Мадрид) разочарова почитателите си за следващ път този сезон, откакто записа нова издънка и приключи 2:2 при гостуването си на Селта в среща от 18-ия кръг на Примера дивисион.

Срещата на „ Балаидос” стартира равностойно с рискови офанзиви и към двете порти. В първия четвърт час домакините бяха отправили три точни удара против два за „ кралския” клуб, който видимо имаше самодейността.

В 12-ата минута шансът оказа помощ на Реал, откакто Яго Аспас засече топката след центриране на капитана Уго Майо и я прати в гредата. Гостите владееха повече топката, само че домакините контраатакуваха доста рисково. В 25-ата минута вратарят на домакините Рубен Бланко с старания мазета мощен удар на Каземиро.

Изненадващо галисийци поведоха с гол на Даниел Вас (33), който бе изведен прелестно от Яго Аспас и по-късно трансферира Кейлор Навас за 1:0. Реакцията на „ белия балет” бе много бърза и с две попадения на Гарет Бейл (36, 38) след подавания на Тони Кроос и Иско се стигна до цялостен поврат.

След почивката Реал одобри играта в своята половина и домакините откриха напън. Кристиано Роналдо бе неосезаем до 65-ата минута, когато насочи удар с глава, избавен от вратаря Рубен Бланко. В 72-ата минута стражът на гостите Кейлор Навас фаулира откъсналия си Яго Аспас и последва дузпа. Костариканският вратар обаче отрази удара на Яго Аспас от бялата точка. Пасивната игра на „ кралския” клуб бе осъдена от непокрития уругвайски нападател Макси Лопес (82) разстреля с глава Кейлор Навас и изравни за 2:2. До края на мача гостите се подвигнаха на взлом, само че не съумяха да стигнат до надвит гол.

След петото си реми за сезона Реал остава четвърти с 32 точки и на цели 16 след водача Барселона, като възможностите за купата все още са илюзорни, макар че „ белият балет” е с мач по-малко. Селта записа четвърто реми за акцията и е на 14-а позиция с 22 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР