Реал Мадрид постигна страхотна победа с 3:1 като гост на

...
Реал Мадрид постигна страхотна победа с 3:1 като гост на
Коментари Харесай

Реал обезмисли реванша с Челси след рецитал на Бензема

Реал Мадрид реализира страхотна победа с 3:1 като посетител на Челси в огромното дерби от четвъртфиналите в тазгодишното издание на Шампионската лига. За следващ път през сезона в воин за " кралския клуб " се трансформира Карим Бензема, който заби хеттрик във вратата на лондончани.

Французинът се разписа с глава в 21-ата минута след точно центриране на Винисиус. Три минути по-късно френският нападател вкара втори гол, като и този път се разписа с глава, а центрирането този път бе на Лука Модрич. В 40-ата минута Кай Хаверц върна Челси в мача, откакто засече с глава центриране на Жоржиньо.

Секунди след началото на второто полувреме Бензема оформи своя хеттрик след ужасна неточност на Едуар Менди. По този метод хората на Томас Тухел ще имат на пръв взор непостижимата задача да наваксат два гола пасив на реванша след седмица в испанската столица.

Мачът стартира на извънредно високи обороти, като в 5-ата минута Кай Хаверц излезе на стрелкова позиция. Германският национал съумя да си освободи място от Дейвид Алаба и стреля с левия крайник, само че топката мина над вратата.

В първите минути домакините пробваха да обсадят вратата на Тибо Куртоа, а гостите разчитаха на контраатаки. В 10-ата минута " кралския клуб " започва светкавична контраофанзива, при която Федерико Валверде се озова току пред наказателното поле на Челси. Последва пас наляво към Винисиус, който стреля, само че топката рикошира злокобно в напречната греда на Едуар Менди.

В 14-ата минута домакинските последователи имаха искания, че Едер Милитао би трябвало да бъде изпъден поради нарушаване против Хаверц, когато е финален в отбраната. Клеман Тюрпен реши, че бразилецът не е финален в отбраната на " лос меренгес " и му сподели единствено жълт картон. При директния свободен удар Куртоа направи положително избавяне след удар на Рийс Джеймс.



Седем минути по-късно Реал Мадрид направи страхотна офанзива. Карим Бензема напредна в половината на Челси и подаде на Винисиус на дясното крило. Младият бразилец центрира прелестно отвън рамките на вратарското поле. Там бе Бензема, който с мощен изстрел с глава от десетина метра прати топката в мрежата на Менди - 1:0 за Реал Мадрид след композиция на нормалните обвинени в лагера на Карло Анчелоти.

Този гол стъписа Челси и три минути след първия, падна и втори гол. Този път Лука Модрич центрира меко току пред Менди. Там още веднъж бе Бензема, който се пребори с централните бранители на лондончани с още веднъж с глава вкара втория си гол в мача.

В 27-ата минута домакините имаха искания за дузпа за нарушаване на Каземиро против Кай Хаверц, само че съдията уточни, че няма фал и удостовери решението си след преразглеждане на обстановката с ВАР.

Въпреки многочислените набези на Челси, контрите на гостите бяха доста по-опасни и в 33-ата минута Андреас Кристенсен мазета топката поку пред голлинията след рисково подаване на Федерико Валверде.

В 38-ата минута отбраната на Реал остави Тиаго Силва напълно самичък след центриране от корнер и бразилецът стреля с глава, само че неопределено.



При идната офанзива на домакините обаче към този момент нищо не можа да спре пътя на топката към вратата на Куртоа. След многоходова композиция Рийс Джеймс върна топката от дясното крило към центъра. Там Жоржиньо бе напълно самичък и центрира меко във вратарското поле към връхлитащия Кай Хаверц. Дани Карвахал опита да пресече центрирането, само че не съумя и германецът се разписа с глава за 1:2.

В 42-ата минута Бензема пропусна да осъществя хеттрик, откакто Жоржиньо сгафи съществено и му даде топката в наказателното поле и французинът прати топката около дясната греда на Менди.

Второто полувреме стовари леден душ върху Томас Тухел и почитателите на Челси. Секунди след началото на полувремето Едуар Менди направи нелепа неточност при върната към него топка. Сенегалецът опита да подаде към Рюдигер, само че пасът му бе доста слаб и бе пресеен от Бензема, който от границата на наказателното поле прати топката в опразнената врата, вкарвайки своя трети гол в мача.

В 50-ата минута Аспиликуета стреля брилнтно от 20-ина метра, само че Куртоа направи превъзходно избавяне и мазета топката в ъглов удар. В идващите минути хората на Томас Тухел потеглиха масирано в нахлуване в търсене на понижаване на пасива.

В 69-ата минута влезлият като запаса Ромелу Лукаку стреля рисково с глава след центриране на Сесар Аспиликуета, само че топката мина около лявата греда на Куртоа. Минута по-късно удар на Мейсън Маунт мина над вратата на " кралския клуб ", само че офанзивите на " сините " ставаха от ден на ден и все по-опасни.

Шест минути преда края на постоянното време Джеймс бе пропуснат от отбраната на Реал Мадрид и стреля рисково, само че Куртоа внмаваше и избави вратата си. Атаките на отбора на Томас Тухел обаче изгубиха остротата си и бранителите в бяло успяваха да се оправят по-лесно в изчистването на топката.

В продължението на мача Лукаку се пребори за една топка в наказателното поле и пусна кълбото към Зиеш. Ударът на мароканеца бе добър, само че топката мина на сантиметри около десния непряк дирек на Тибо Куртоа. Това бе и последното по-опасно състояние в дуела, след който " кралския клуб " си потегля от Англия с удобен задатък против Челси.

Реваншът на " Сантяго Бернбаеу " е във вторник (12 април).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР