Реал Мадрид изпревари Манчестър Сити и вече е на върха

...
Реал Мадрид изпревари Манчестър Сити и вече е на върха
Коментари Харесай

Реал Мадрид изпревари Манчестър Сити е на финансовия връх във футбола

Реал Мадрид изпревари Манчестър Сити и към този момент е на върха на международния футбол, като клуба, който е генерирал най-големи облаги за сезон 2022-23 съгласно класацията на Делойт, заяви Ройтерс.

Испанският оглави за първи път класацията от 2017-18, като през предишния сезон е спечелил 831 милиона евро, следван от Манчестър Сити с 826 милиона евро и Пари Сен Жермен - 802 милиона. 
Барселона се икзами от седма позиция на четвърта с 800 милиона, а Манчестър Юнайтед отстъпи на пето място със 746 милиона.

Реал записа нарастване със 118 милиона за предходните години, като 16% растеж се дължи на мощни продажби на артикули, по-висока посещаемост на стадиона и по-големи доходи от спонсори.

Въпреки че Сити загуби лидерската си позиция, която държеше последните две години, клубът разгласи рекордни доходи за сезон, посредством е на сполучливата им акция, довела до спечелването на требъл. Това усили цената на телевизионните им права.

" Голямото търсене за непосредствено лъчение на спорт води до повишаване на комерсиалните доходи и тези от мачовете в частност ", споделя Тим Бридж, който е водещ сътрудник в " Делойт Спортс Бизнес Груп ".

Ливърпул, който направи максимален скок предходната година, изкачвайки се от седмо на трето място, в този момент записа оттегляне, като се върна на седма позиция. Това е един от трите клуба, които бележат оттегляне при приходите.

Атлетико Мадрид и Уест Хям са другите клубове, които бележат оттегляне. Висшата лига пък към този момент има единствено 8 клуба в първите 20, като до неотдавна бяха 11. Лестър Сити, Лийдс Юнайтед и Евертън бяха сменени от немския Айнтрахт Франкфурт, италианския Наполи и френския Олимпик Марсилия.

Като цяло облагите на клубовете за сезон 2022-23 са рекордните 10,5 милиарда евро, като това е 14% напредък спрямо предходната година. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР