Реал Мадрид изкова победа срещу вечния си враг Барселона с

...
Реал Мадрид изкова победа срещу вечния си враг Барселона с
Коментари Харесай

Реал пак спечели Ел Класико, Бензема с изумителен гол с петичка срещу Барса ВИДЕО

Реал Мадрид изкова победа против безконечния си зложелател Барселона с 2:1 на стадион " Алфредо Ди Стефано ", който е главния терен на подготвителната база на " кралете ". Ценните голове за домакините, които донесоха дубъл през сезона против този противник, забиха Бензема по майсторски метод с пета на скорост и Кроос през първата част, а за гостите през второто полувреме попадение вкара Мингеса. Червен картон в края получи Каземиро, а Мориба можеше да донесе точка за блаугранас, само че в сетния момент нацели гредата. като цялу триумфът на Реал е изцяло подобаващ, тъй като отборът на Зидан сподели доста по смислена игра и пропусна много положения. 



Реал решителна крачка в битката за купата като зае първото място във краткотрайното класиране с равни точки с Атлетико (Мадрид). " Дюшекчиите ", които пропиляха 10 точки преднина на върха, са с мач по-малко и при триумф или реми против Бетис като посетител, ще си върнат водачеството.

Ел Класико започна с напън на домакините. " Белия балет " съумя да поведе в 13-ата минута, след контраофанзива. Валверде подаде към Васкес, той центрира остро по земя на първа греда, а Бензема с пета откри за 1:0, нанизвайки меко казано хубав гол пред слизаните погледи на отбраната.

В 28-ата минута, мадридският гранд съумя да удвои. Кроос извърши от фаул, получи се рикошет в Дест, Алба отклони, единствено с цел да види по какъв начин топката влезе в мрежата за 2:0. Шест минути по-късно резултатът по знамение не набъбна още. Винисиус Жуниор откри Федерико Валверде, който уцели гредата, а при добавката единствено невероятна интервенция на стража избави гостите.

През втората част каталунците подвигнаха оборотите, а дъждът стана доста мощен над стадиона.

В 60-ата минута Барса съумя да понижи. Мингеса овладя пас на Алба и отправяйки късметлийски удар от придвижване с " ботуша " понижи резултата.

Седем минути преди края на постоянното време, се стигна до противоречива обстановка. Менди посегна, а Брайтуайт падна като покосен в една безобидна обстановка на аута, само че съдията беше безапелационен, че това не е задоволително, с цел да отсъди дузпа. В 89-ата минута Реал остана с човек по-малко откакто Каземиро си завоюва два жълти картона в границите на две минути, а Марсело самичък против вратаря се засуети.

В последните секунди на добавеното време, Мориба шутира, само че топката се отби в напречната греда, пропускайки да изравни и донесе скъпата точка за каталунците.

Така Реал изпревари Барса и към този момент има 66 точки против 65 за блаугранас. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР