РБ (Лайпциг) надигра Хофенхайм с 2:1 като гост в сблъсък

...
РБ (Лайпциг) надигра Хофенхайм с 2:1 като гост в сблъсък
Коментари Харесай

Шефът даде урок на бъдещия си подчинен в германското Ел Пластико

РБ (Лайпциг) надигра Хофенхайм с 2:1 като посетител в конфликт от шестия кръг на Бундеслигата. Мачът шеговито е именуван “Ел Пластико”, което е подигравка към двата клуба, че са изкуствено подсилени от милионите на своите притежатели. Двубоят беше забавен и поради обстоятелството, че отпред на Хофе е Юлиан Нагелсман, който от идващия сезон ще поеме Разенбалшпорт. Този следобяд Малкия Моуриньо получи урок от бъдещия си шеф в Лайпциг Ралф Рангник, който сега води отбора до идването на младия експерт. След това Рангник още веднъж ще се занимава с главната си задача на състезателен шеф.

Зрителите станаха очевидци на здрава борба, в която хубостта остана на назад във времето. Република България по-лесно стигаше до положения и през първото полувреме изстрели на Кевин Кампъл и Тимо Вернер срещнаха гредите.

Головете пристигнаха след почивката, като първият беше доста противоречив. В 53-ата Вернер завоюва единоборство с Щефан Пош, след което подаде към Юсуф Поулсен, а битата от датчанина топка спря в мрежата след рикошет. Домакините претендираха за нарушаване на Вернер, само че реферът Дениз Айтекън държеше на своето.

Not the prettiest game, not the prettiest goal, but @YussufYurary is pretty happy about it #TSGRBL 0-1 pic.twitter.com/gciBT9ik5u
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) September 29, 2018
В 65-ата Хофе беше на крачка от равнене, когато Адам Салай засече подаване отдясно, само че изстрелът му беше париран от Питър Гулачи. Буквално в ответната офанзива “червените бикове” удариха нова греда, като този път малшансът попречи на Поулсен. Последва и чудесно избавяне на Оливер Бауман след шут на Кампъл. В 73-ата Поулсен вкара още един път след прострелно подаване. Усилията на домакините стигнаха единствено за почетен гол в добавеното време, когато Андрей Крамарич осъществя от дузпа.

С този триумф Република България към този момент събра 11 точки и е единствено на две от Байерн (Мюнхен), до момента в който Хофенхайм си остава със 7.

Today's game will be won by: Leipzig.

Our first goal scorer will be: Poulsen.

Man of the match: Poulsen.

pic.twitter.com/9OynMCwGYF
— RB Leipzig English (@RBLeipzig_EN) September 29, 2018
През идната седмица и двата тима ги чакат конфликти в евротурнирите. В Зинсхайм чакат Манчестър Сити в среща от Шампионската лига, а Лайпциг ще гостува на Розенборг в Лига Европа. СТАТИСТИКА
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
Бундеслига 6 кръг, събота 29 септември  Хофенхайм 1:2краен резулат  Ред Бул Лайпциг
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР