Разярен шофьор взриви “електронно око край ПадуаПоразеният апарат “глобил за

...
Разярен шофьор взриви “електронно око край ПадуаПоразеният апарат “глобил за
Коментари Харесай

Италианци на война с „лошите“ радари

Разярен водач взриви “електронно око ” край Падуа
Поразеният уред “глобил ” за един месец 24 000 водачи

“Неспящ служител на реда ” оправя бюджета на градче с 8000 поданици

Явно санкциониран крепко най-малко няколко пъти поради превишена скорост водач взриви завчера вечерта в селото Кадонеге до град Падуа инсталирания на локално шосе “лош ” радар.

Прилагателното “лош ” било лепнато преди известно време на “неспящия служител на реда ”, както нормално назовават крайпътните контролни устройства на Апенините, поради бълваните от него на пакост санкции. Ами единствено за месец юли “електронното око ” на общинската полиция, което било конфигурирано край права с оптималната позволена скорост от 70 км в час, снимало в нарушаване... 24 000 автомобилисти! Много от които били щракнати по няколко пъти от старателното железно ченге, защото карали от време на време даже с един-два километра в час над “толерираните ” 4 км/ч повече. Или другояче казано караните от тях транспортни средства се движели с над 75 км в час.

Тътенът от взривяването на радара стреснал живеещите наоколо хора и те незабавно позвънили в полицията. Дошлите бързо на място експерти по взривни устройства установили, че “лошият радар ” бил изумен от саморъчно направена бомба от барут за ловни патрони. Която била обаче задоволително “мощна ”, с цел да раздроби на части “електронното око ” и даже да подпали всичко горящо из него - кабели, уплътнители и т. н.

Малко след служителите на реда, на мястото на случая се появил и кметът на Кадонеге - Марко Скиезаро, който нарекъл случилото се “срамна постъпка ” и проклел причинителя є. После аргументирал думите си с това, че за инсталирането на радара упорствали живеещите наоколо фамилии, които били обезпокоени от фучащите с гневна скорост около къщите им транспортни средства. Кметът не пропуснал да спомене пред струпалите се край него измежду нощ съселяни, че “неспящият служител на реда ” бил вкарал единствено за няколко месеца в касата на общината над един милион евро, изразходвани за общи богатства.

В същото време обществените мрежи из региона напряко гръмнали от хвалебствени думи към “атентатора ”, който бил възвеличан като “елиминатор ” от едно “стопроцентово зло ”.

Но с изключение на въпросните “положителни мнения ” за взривяването на “лошия радар ”, в петък той бе наказан пред медии на Апенините от много високопоставени представители на локалната власт. Като да вземем за пример кметът Алберто Алесандри на градчето Кали, намиращо се на античния римски път “Фламиния ” сред Рим и град Фано на адриатическото крайбрежие. Та градоначалникът на Кали съобщи пред всекидневника на Болоня “Ил Ресто дел Карлино ”, че той и съгражданите му могат да бъдат единствено признателни на пътните радари в региона на общината, защото били вкарали в нейната каса единствено през 2022 година - 3 150 000 евро! С тях кметството платило незабавно на страната дълг от 608 000 евро, които другояче трябвало да погасява цели 16 години. А с останалите пари от санкциите общината поправила всички пътища на територията си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР