Развръзка по казуса с Националната детска болница. На днешното си

...
Развръзка по казуса с Националната детска болница. На днешното си
Коментари Харесай

Проектът за Националната детска болница ще е готов до половин година


Развръзка по проблема с Националната детска болница. На днешното си съвещание държавното управление реши тя да се намира наоколо до болничното заведение по ортопедия в столични квартал " Горна Баня ". Избраният терен е незастроен, а площта му е 40 декара. Според здравното министерство това разрешава да се построи модерна болница, която може да бъде развита.

Проектът ще е подготвен до половин година. Организации обаче се притесняват, че процедурата не е задоволително транспарантна. И оферират публичен съвет да следи стъпките по построяването на педиатрията.

И като майка, и като деятел за детска болница Мария Брестничка счита, че няма задоволително бистрота.

„ Министерството на здравеопазването изгуби доверието на хората във връзка с процеса за детската болница. За да бъде възобновено, би трябвало всяка една стъпка да бъде доста ясно комуникирана и разисквана със заинтригуваните цени “, сподели тя.

От здравното министерство разясниха, че всеки от петте препоръчани парцела е имал проблеми с неизясненост по кое време могат да се разрешат. Спрели са се на този в „ Овча купел “.

„ Теренът е подобаващ, тъй като има доста добър климат, достъп с метро и други връзки. Теренът разрешава да бъде построен и хотел за родители, рехабилитационен център, да бъдат обособени незабавни и реанимационни структури “, съобщи служебният здравен министър Асен Меджидиев.

„ В буксуването на предходния вид страната е изгубила към 3 години “, служебният районен министър Иван Шишков.

Педиатри към този момент са изготвили план с 400 кревати и всички нужни експерти.

Теренът в действителност за нас не е толкоз значителен - да имаме инсталация, условия на труд, с цел да се грижим за нашите пациенти. Дори и от през днешния ден имаме образец за дете, лежало в педиатрично поделение, постановат се спомагателни проучвания, в детската онкохематология, където нещата се утежняват, и детето идва насам “, сподели заместник-директорът на СБАЛДБ „ Проф. Иван Митев “.

След преустановяване на предходния план - на консорциума „ Детско здраве “ страната, е на минус 9 милиона лв.. Парите са дадени предплатено и са изискани назад през август.

„ Въпреки множеството предложения, към сегашния миг ДЗЗД " Детско Здраве " не са възстановили предоставения задатък “, обявиха от здравното ведомство.

От „ Главболгарстрой “ дадоха отговор, че са търсили разновидности за преустановяване на контракта, посредством „ нормативно избраните правила “ и че чакат в оптимално къс период министерството да завърши съглашението за преустановяване, само че не разясниха дали и по какъв начин задатъкът ще бъде върнат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР