Развод на контролния талон и шофьорската книжка предвиждат промени в

...
Развод на контролния талон и шофьорската книжка предвиждат промени в
Коментари Харесай

Важно за шофьорите: Неочаквани промени с талона и шофьорската книжка

Развод на контролния ваучър и шофьорската брошура плануват промени в Закона за придвижване по пътищата. Те са импортирани за гласоподаване в деловодството на Народното събрание от Мария Капон и депутати от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ на 27 юли, написа „ Монитор “

По в този момент настоящия закон талоните са неразделна част от книжките и удостоверяват тяхната годност, заради което би трябвало наложително да се носят. Идеята е информацията за контролните точки на водачите да се пази в указател на Министерство на вътрешните работи, а хартиеният наследник или оранжев (златен) ваучър да бъдат отстранени.

Ненужен

„ Синият ваучър нищо не значи, той е една социалистическа небивалица, която я няма на никое място по света и няма безусловно никаква функционалност “, разяснява създателят на концепцията от преди доста години Владимир Тодоров, ръководител на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия.

По думите му, талонът е фиктивен по Татово време, когато не е имало осведомителни системи, с цел да могат катаджиите да схванат при инспекция на лидер на пътя дали има някакви нарушавания. Сега това е изцяло ненужно, тъй като при въвеждане на ЕГН на лидера в таблета, пътният служител на реда вижда цялото му досие – дали има невръчени фишове и актове, неплатени санкции, какъв брой са контролните му точки, както и всичките му предходни нарушавания.

Реално с отпадането на талоните за водачите няма да се промени безусловно нищо с изключение на задължението да ги носят със себе си. В момента санкцията, в случай че не си носиш талона е 10 лева, напомня Тодоров.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР