Развиващите се пазари продължават да проправят пътя си към крипто

...
Развиващите се пазари продължават да проправят пътя си към крипто
Коментари Харесай

Най-бързо разрастващите се криптопазари

Развиващите се пазари не престават да проправят пътя си към крипто сцената, откривайки разнообразни приложения, изключително в случай че погледнем протичащото се в района на Близкия изток и Северна Африка (MENA). Според отчет на Chainalysis крипто пазарът в района на MENA е най-бързо развиващият се в света, написа Coin Telegraph.

Обемът на преводите там разкрива, че потребителите са получили 566 милиарда $ в криптовалути в интервала от юли 2021 година до юни 2022 година Това е с 48% повече по отношение на година по-рано.

Следват Латинска Америка и Северна Америка, надлежно с растеж 40% и 36%. В този район има 22 страни, измежду които нововъзникващи пазари като Мароко, Египет и Турция. В тях криптовалутите намират приложение за опазване на спестяванията и парични преводи.

В страни като Турция и Египет, които са изправени пред огромна обезценка на техните локални фиатни валути, потреблението на криптовалутите за опазване на спестяванията и парични преводи е изключително преобладаващо.

За обсъждания интервал утроените размери на преводи в Египет се изясняват с локалната икономическа неустойчивост.

Турция е най-големият крипто пазар в района с получени 192 милиарда $ през отчетния интервал. По-богатите страни от района на MENA, като Обединените арабски емирства (ОАЕ), където се намира крипто убежището Дубай, също са съдействали разрастването на промишлеността.

В страните от Персийския залив виждаме по-голяма институционална приложимост на криптовалутите. Крипто компании от ранга на Binance получиха утвърждение за осъществяване на интервенции в Абу Даби и Дубай в ОАЕ, дружно със прилежащата страна Бахрейн.

Местно партньорство с Binance Pay в ОАЕ даже разреши на тамошните бизнесмени да основават бизнеси, употребяващи криптовалути.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР