Развитието по аферите на една от най-приближените на криптокралицата Ружа

...
Развитието по аферите на една от най-приближените на криптокралицата Ружа
Коментари Харесай

Каква роля в схемата OneCoin има екстрадираната Ирина Дилкинска

Развитието по аферите на една от най-приближените на криптокралицата Ружа Игнатова - Ирина Дилкинска. Баща ѝ съобщи пред Българска национална телевизия, че с щерка му е злоупотребено.

Дилкинска беше екстрадирана в Съединените щати при започване на седмицата по съмнения за пране на пари.
Все още няма планувана дата за правосъдно дело против нея. Това заяви за Българска национална телевизия представителят на прокуратурата за Южния окръг на Ню Йорк.



Бащата на Ирина Дилкинска Андрей Тенев съобщи, че е научил от медиите за екстрадицията ѝ две години, откакто беше арестувана.

" Моята позиция е, че щерка ми е била употребена, тъй като е висококвалифициран юрист ".

Българска национална телевизия: Кога последно сте общувал с нея?

" Преди повече от две години. За финален път я видях в съда. Имаме фамилни проблеми, разделихме се и в тази връзка. Изобщо не съм знаел, от вас и вашите сътрудници научих тези неща "

Справка в Търговския указател демонстрира, че името Ирина Дилкинска е обвързвано с две компании. В момента тя не е нито притежател, нито шеф в двете компании. " Блок Уейв Тех " е записана през 2009 година като адресът на компанията съответствува с този на известната компания на Ружа Игнатова - " Уан Нетуърк Сървисис " - на столичния площад " Славейков ".



Ирина Тенева, както е моминското ѝ име, е първата собственичка на сдружението, а след това то е трансферирано на компанията на Игнатова. Ирина Дилкинска е шеф на сдружението до 2018 година. Нейният татко съобщи, че не знае нищо за работата на щерка му за Ружа Игнатова.

" Абсолютно нищо, в никакъв случай не е споделяла нищо за работата си с мен ".

Второто сдружение, обвързвано с името на Дилкинска, е " Би Енд Ен Консулт ". В него тя е била шеф от 2015 до 2018 година. Фирмата е записана в Етрополе. На адреса живеят обществено слаби, които отхвърлят да са осведомени с активността на компанията, която е с предмет на активност консултантски услуги и ходатайство при търговски покупко-продажби. Преди да бъде трансферирана там, тя също е била записана на площад " Славейков ".



Дилкинска е взела участие и в други компании, само че под името Ирина Тенева. Според немския публицист Йохан декор Мирбах, направил документален филм за Ружа Игнатова, ролята на Дилкинска в организацията е била значима.

" Ирина Дилкинска е част от цялата мрежа на OneCoin. Вътрешни документи демонстрират, че тя е номер девет, тя е измежду десетте най-важни в организацията. Не съм 100% сигурен, само че това, което знам от информацията, която имам е, че тя е била част от организирането на прането на пари. Т.е. била е част от хората, които са организирали разнообразни бизнеси и компании по целия свят ".



Според журналиста цялата роля на Дилкинска е разкрита е американското следствие. На въпрос дали знае други имена на българи, забъркани в схемата, той удостовери, че такива има, само че не назова съответни.

" Знам, че доста хора са забъркани, само че не мога да ги споделя, тъй като информацията, която имам би трябвало да бъде тествана, има още работа по нея. Но това, което мога да кажа е, че доста българи сигурно са забъркани в OneCoin. Също други юристи, политици, бюрократи ", Йохан декор Мирбах - публицист.

Очаква се скоро Ирина Дилкинска да бъде изслушана пред съда. Възможно е да се реализира съглашение и присъдата ѝ да бъде понижена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР