Българка, за която се твърди, че е най-близка до криптокралицата

...
Българка, за която се твърди, че е най-близка до криптокралицата
Коментари Харесай

Екстрадираната в САЩ Дилкинска управлявала кухите дружества на Ружа Игнатова

Българка, за която се твърди, че е най-близка до криптокралицата Ружа Игнатова, е екстрадирана в Съединените щати. Адвокатката Ирина Дилкинска е обвинена в прането на стотици милиони долари от аферата OneCoin. Тя е поискана от американските управляващи още през март 2021 година. Предадена е преди два дни и към този момент е изправена пред съд в Южния окръг Ню Йорк.



До екстрадицията се стига след две-годишна правосъдна сага, по време на която е поискана всичката допустима информация от Съединените щати. Има събрани доказателства, че Ирина Дилкиска е била главната пералня за парите, които Ружа Игнатова присвоява посредством машинация от аферата с криптовалутата OneCoin. Срещу Дилкинска показания е дал даже братът на криптокралицата - Константин Игнатов. Според него точно Дилкинска е управлявала кухите сдружения, през които парите са изпирани. Не инцидентно проверяващите на диалект я назовават " тайният сейф на криптокралицата ".

Дясната ръка на на криптокралицата Ружа Игнатова влиза във фокуса на проверяващите в Съединените щати още в края на 2020 година. Първоначално юристката Ирина Дилкинска е считана за юридически съветник, който обаче вместо да се грижи за съблюдаване на регулацията стартира да записва поредност от кухи сдружения, през които да изпира парите от лъжливите дейности с крипто валутата OneCoin.





" Участие в проведена незаконна група за машинация и пране на пари. Това е съизвършител в вероятно незаконната активност на по този начин известната криптокралица Ружа Игнатова ", сподели Христо Кръстев, зам.-градски прокурор на София.

Така проверяващите зад Океана дефинират Дилкинска освен като юрист на Игнатова, само че и като финансовия скришен сейф на криптокралицата. Според следствието единствено през 2016 и 2017 година Дилкинска и Марк Скот съумяват да изперат 400 милиона $ доходи от OneCoin. Като това става през една от компаниите на Дилкинска " Би енд Ен Консулт ".

" В Софийска градска прокуратура няма следствие по тези изказвания. То се води само и единствено на територията на Съединените американски щати, защото се твърди, че незаконната активност е осъществена точно на тази територия, като от територията на Съединени американски щати са изпращани известия посредством телевизия и радио за това, че в случай че се влага в криптовалутата OneCoin ще се реализира много огромна рентабилност ", сподели Христо Кръстев, зам.-градски прокурор на София.

Фирмата " Би енд Ен консулт " е записана като сдружение за консултантски услуги и ходатайство при търговски покупко-продажби. Не е имало активност у нас. Екстрадираната Ирина Дилкинска е била шеф на компанията от 2015 до 2018 година, а регистрацията на " Би енд Ен консулт " е била в Етрополе на ул. " Никола Михайлов ".

Жители на Етрополе настояват, че не я познават и на адреса няма такава компания.



Братът на Ружа Игнатова - Константин Игнатов е разказал в детайли пред проверяващите в Съединените щати за ролята на Ирина Дилкинска, както и фирмите, които тя е управлявала и употребила за пране на пари. Така се стига до решението да се желае изгонването й.

" Искането е получено март месец 2021 година, като е била издадена. Заповед за арест от областен арбитър в Южен окръг на град Ню Йорк. Издадена е Червена бюлетина и по отношение на Червената бюлетина, лицето е арестувано на 8 юни 2021 година на територията на град София ", сподели Христо Кръстев, зам.-градски прокурор на София.

Друга компания на Дилкинска е " Блок Уейв Тех " записана през 2009 година като адреса на сдружението съответствува с адреса на известната компания на Ружа Игнатова - " Уан Нетуърк Сървисис ", а точно на столичния площад " Славейков ". Второто сдружение не е засечено в схемата с прането на пари и също не е имало активност.

Има данни за изпрани над 1 милиард $, а доказателства за над 600 милиона. Иначе мащабът е доста огромен и даже стига до подозрителен превод към Дубай, освен това към компания, обвързвана с шейх Сауд бин Файсал ал Касими, който принадлежи към ръководещата там кралска фамилия. Според доказателства, които проверяващите в Съединените щати са събрали, този превод е бил за Игнатова да получи банков лиценз там.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР