Развитието на зимните спортове и възможностите за популяризиране на масовия

...
Развитието на зимните спортове и възможностите за популяризиране на масовия
Коментари Харесай

Държавният глава се срещна с президента на Международната федерация по хокей на лед

Развитието на зимните спортове и опциите за разпространение на всеобщия и детския спорт в България разискаха на среща на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев и президентът на Международната федерация по хокей на лед Люк Тардиф.

Той е на посещаване у нас по случай 70-та годишнина на Българската федерация по хокей. В диалога на „ Дондуков “ 2 взе участие и министърът на младежта и спорта Весела Лечева.

По време на срещата президентът Радев изрази вяра, че със подпомагане от Международната федерация може да бъде построена нова инфраструктура за практикуването на хокей в България, в това число отвън столицата, където сега са ситуирани двете единствени хокейни площадки.

„ Спортът е основата, върху която се гради бъдещето на нацията. Държавите би трябвало да развиват освен софтуерни и индустриални благоприятни условия, само че и да приготвят физически своите жители за провокациите на това бъдеще “, съобщи Румен Радев.

Люк Тардиф означи напъните на Българската федерация по хокей и сподели, че интернационалната централа може да бъде потребна на България с експертиза за финансово усъвършенстване при построяването на спортни уреди.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР