Развитието на връзката между културното и историческо наследство, туризма и

...
Развитието на връзката между културното и историческо наследство, туризма и
Коментари Харесай

Радев: Развитието на културното наследство, туризма и икономиката трябва да e държавна политика

Развитието на връзката сред културното и историческо завещание , туризма и стопанската система би трябвало да бъде поредна държавна политика. Това съобщи президентът Румен Радев , който през днешния ден се срещна в президентската институция с проф. Бетани Хюз , оповестяват от президентството.

Известният британски историк, създател и водещ на документални филми снима с екипа си исторически и културни забележителности в България, които ще показа в епизод от поредицата си „ Съкровищата на света “. Поредицата се концентрира върху културното материално и нематериално завещание и се излъчва в 120 страни с публика от над 200 млн. души. Серията, отдадена на страната ни, ще бъде излъчена при започване на идната година. През м. май т.г. служебният министър на туризма Илин Димитров организира среща с проф. Хюз, на която беше разисквана опцията за снимане на епизод на документалната поредност с фокус върху България, който е в развой на правене.
 
Президентът Радев акцентира, че разкриването и съхраняването на богатото културно и историческо завещание на страната ни освен предизвиква туризма, само че и основава предпоставки за развиването на редица други браншове и за привличането на вложения. Държавният глава изрази убеденост, че с многочислената си публика документалният филм на проф. Бетани Хюз ще сътвори спомагателен подтик за популяризирането на страната ни като туристическа дестинация по света.
 
Проф. Бетани Хюз изрази удивление от богатото българско културно-историческо завещание , което наблюдава над 1000 години от развиването на човешката цивилизация, както и от работата си с българските учени. Според проф. Хюз България следва да влага в  интернационалната известност на страната ни като туристическа дестинация, защото популяризирането на културата, историята и традициите ще усилят интереса на доста повече хора да посетят страната ни.
 
Обща бе позицията, че е нужна още работа за рационализиране на инфраструктурата към туристическите обекти , тъй че да се улесни достъпът до тях, както и за развиването на туристическите пакети, тъй че да се съчетават визитите на културни и исторически обекти, с естествените дадености на България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР