Развитието на спора между бившия доставчик на електроенергия Кумер ООД

...
Развитието на спора между бившия доставчик на електроенергия Кумер ООД
Коментари Харесай

Шумен може отново да остане без вода заради спор с доставчик на ток

Развитието на разногласието сред някогашния снабдител на електрическа енергия Кумер ООД и ВиК Шумен продължава . Апелативният съд във Варна обезсили издадената обезпечителна заповед, която беше наложена на ЕРП Север. Тази заповед задължаваше ЕРП Север да спре дейностите си за прекратяване на електрозахранването на обектите на ВиК Шумен ООД, които бяха провокирани от искане на предходния им снабдител - Кумер ООД.

Припомняме, че на обекти на ВиК-Шумен стартира на 17 май 2023 година по искане на сегашния снабдител на електрическа енергия на водоснабдителното сдружение - " Кумер " ООД. Кметът на Шумен Любомир Христов за разрешаване на неуредените финансови връзки на ВиК-Шумен с компанията, снабдител на електричество. На 18 май, сдружението на помпените станции на ВиК-Шумен малко преди спреният поради неплатени сметки ток трябваше по график да бъде пуснат.

С анулацията на обезпечителната мярка се отваря опция за обновяване на процеса по спиране на зареждането на засегнатите обекти. Въпреки че ЕРП Север не е директно забъркан в разногласието, той алармира към виновните институции: Български ВиК Холдинг, Министерство на регионалното развитие, Министерство на енергетиката, КЕВР, ДАНС, Областна администрация Шумен, Община Шумен и РД Пожарна сигурност и отбрана на популацията, като дава копие от сигнала на ВиК Шумен. Това се прави с вярата, че съответните институции ще оказват помощ за разрешаване на казуса.

В същото време, операторът на мрежата в Североизточна България показва загрижеността си за клиентите, които ще бъдат наранени от неуредените финансови връзки сред двете компании. Очаква се виновните институции и сдружения да подхващат нужните ограничения за дефинитивно разрешаване на проблема в интерес на всички наранени страни.
 Заради казуса с водата в Свищовско: Още 80 000 л вода се отпускат от запаса
Заради казуса с водата в Свищовско: Още 80 000 л вода се отпускат от запаса

3000 души се нуждаят от питейна вода в рисковите горещини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР