Развитието на собствените марки е един от начините не само

...
Развитието на собствените марки е един от начините не само
Коментари Харесай

"Лидл" обяви удвояване на приходите през 2018 г. от експорт на собствени марки

Развитието на личните марки е един от методите освен да се подсигурява целият развой на произвеждане на даден артикули, само че и опция за мултинационалните вериги да подобрят експорта си. Вече 22 български продукта, които са лични марки на " Лидл ", са в непрекъснатия подбор на магазините в чужбина на веригата за храни, по данни на компанията. За 2018 година пък износът се е удвоил в стойност до 30 млн. лева, сочат данните на компанията. Тя показа изследване измежду консуматори за настройките им към личните марки, направено от организация " Ипсос ".

Собствените марки на комерсиалните вериги са сполучливи по целия свят, уточни Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на " Лидл ", с уточнението, че в България преди години моделът е дискредитиран поради предлаганото качество. От думите й се схваща, че това към този момент не е по този начин и хората правят оценка личните марки, когато посредством тях се продават качествени артикули. Тя уточни и че в разнообразни страни изследвания до момента няколко пъти са показвали, че има случаи техни лични марки да са по-продавани от международни марки.

Драгийска уточни, че при производството на лични марки специалисти веригата управлява целия индустриален развой, с което се подсигурява качеството на крайния артикул и също така се подтикват фирмите да влагат в стабилно произвеждане. В България веригата работи с над 100 производители, а от общо 2530 продукта от непрекъснатия подбор 1925 са лични марки. Обичайно при над 2200 продукта в акция 75% са лични марки, изясняват от компанията.

Поръчаното от тях изследване е измежду 4600 души и е на 199 продукта, от които 24 лични марки. Авторите на изследването оповестиха, че тестванията са били " на сляпо " - участниците са опитвали продуктите, без да виждат етикети. Резултатите са, че 82% от участвалите в изследването удостоверяват качеството, а 86% утвърждават усета на опитаното. От компанията обясниха, че в тази ситуация качеството е е оценката на потребителите, а не справедливи критерии. " Ако опитате няколко сирена в един тест, незабавно ще усетите тебеширения усет, в случай че някой от продуктите е фалшив. Или пък, че млякото е цялостно с вода, а луканката - с некачествени съставки ", изясни Драгийска.

Участниците в изследването са с друг обществен статус и са от Варна, Велик Търново, София, Монтана, Пловдив и Бургас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР